Dan Negru, despre divele de la TV: „Răduleasca și Andreea Marin sunt babe”

Publicat: 27 oct. 2022, 11:10 Autor: Camelia Vedete

Dan Negru, despre divele de la TV. Dan Negru a oferit un interviu în exclusivitate pentru CANCAN.RO și a făcut recensământul divelor, care încă apar la televizor.

Prezentatorul compară industria autohtonă cu piața americană de media. Chiar dacă pare un raport incorect luând în calcul anii de avans ai televiziunii de peste Ocean, Dan Negru aduce argumente solide.

Moderatorul susține că vedete precum Larry King sau Ellen DeGeneres și-ar fi încheiat de mult carierele în România, pe când în USA vârsta este doar un semn al experienței și al încrederii publicului.

„La noi, Răduleasca sau Marin sunt babe!”

CANCAN.RO: Cum e să fii „Personalitatea media a anului 2022”?

Dan Negru: Asta cu Personalitatea anului, acum vorbesc serios, România e lovită de discriminare de vârstă, crede-mă. În lumea civilizată a televiziunii, oamenii de peste 50 de ani n-au o problemă în a face televiziune. La noi o au.

Larry King s-a apucat de televiziune la 50 de ani. La noi, Răduleasca sau Marin sunt „babe”! Ellen de la celebrul show american are 64 de ani. Știi vreo prezentatoare de 64 de ani din România?

Dan Negru, despre divele de la TV

CANCAN.RO: Nu, dar Andreea Esca prinde sigur 64 de ani!

Dan Negru: E adevărat, dar gândește-te că Andreea e singura care are o relativă maturitate. Dacă aș dedica cuiva toate premiile pe care le-am primit vreodată, ar fi oamenilor trecuți de 45 de ani, pentru că nu e ușor să faci televiziune într-o țară în care televiziunea e lovită de discriminare de vârstă. N-o zice nimeni asta, eu o zic, n-am ce să pierd! Vezi tot interviul pe CANCAN.RO

Dan Negru surprinde cu o radiografie dură

Carismaticul prezentator TV a dezvăluit pentru CIAO.RO dacă a fost afectat sau nu de explozia prețurilor, pe cine ar lua cu el pe o insulă pustie, ce îi place cel mai mult de Paște și dacă s-a simțit vreodată nepregătit în cariera lui!

Reporter: Dacă ar trebui să iei cu tine pe o insulă pustie 3 persoane publice din România (exceptând familia), alături de care să petreci tot restul vieții, care ar fi acelea? 

L-aș lua pe Florin Piersic ca să fiu sigur că nu mă plictisesc. L-aș lua pe Gheorge Zamfir ca să fiu sigur că am parte de muzică bună. Și l-aș lua pe Dumitru Prunariu, astronautul care dacă a reușit să se întoarcă din cosmos, sigur va găsi o soluție să ne întoarcă și de pe insula pustie.

Dan Negru: ”În lumea civilizată a televiziunii, prezentatorii sunt maturi, nu sunt puțoi de 20 de ani”

Nu mai este un secret pentru nimeni că ești un profesionist, dar poți să ne spui dacă a existat vreun moment în cariera ta în care te-ai simțit ”nepregătit”?

Daaa. Noi am fost pionierii breslei TV în România, până în 89 aveam doar 2 ore la televziune și alea cenzurate. Apoi am apărut noi care am deschis drumuri. Am să-ți spun un secret pe care nimeni nu l-a verbalizat până azi: în lumea civilizată a televiziunii, prezentatorii sunt maturi, nu sunt puțoi de 20 de ani pentru că n-au credibilitate. Pe noi ne-au ales tineri pentru că tinerii nu erau corupți politic de regimul comunist care abia dispăruse. Publicul ne-a îngăduit pentru că nu eram murdăriți politic. Esca, Andreea Marin, Mihaela Rădulescu, Brenciu, noi toți, ne-am apucat de proiecte TV mari, formate internaționale, pe când aveam 20 și ceva de ani.

În mod normal, acele proiecte ar fi fost prezentate de prezentatori cu experiență. Dar în România cei cu experiență erau compromiși de regimul comunist. Asta a fost norocul și șansa noastră. Așa că, da! Am intrat nepregățiți în breaslă, dar eram curați. Asta e și motivul pentru care noi, la 40-50 de ani am ajuns deja „dinozauri”, deși în lumea civilizată a TV-ului asta e vârsta la care cei mai mulți încep treaba.

Publicat: 27 oct. 2022, 11:10 Autor: Camelia Vedete
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă