Dan Negru, anunț despre Florin Piersic: „M-a sunat noaptea la două și…”

Publicat: 11 dec. 2022, 12:52 Autor: Camelia Vedete

Dan Negru, anunț despre Florin Piersic. Romanul autobiografic al lui Florin Piersic, „Viața este o poveste…”, a fost lansat publicului larg într-un eveniment. La care au participat o mulțime de susținători ai prolificului actor, dar și vedete apropiate maestrului. CANCAN.RO a surprins fiecare detaliu al ceremoniei pe care Florin Piersic a susțint-o în inima Bucureștiului. Dan Negru și Iuliana Marciuc, prieteni vechi ai actorului, au oferit câteva cuvinte înduioșătoare. Totul despre viața alături de cel ce a devenit nu doar o emblemă a actoriei românești, ci și un scriitor de marcă. 

Dan Negru, anunț despre Florin Piersic

Florin Piersic susține că ideea conceperii unui roman care să-i ilustreze viața a survenit odată cu adunarea multor cărți de la autori mai mult sau mai puțin cunoscuți. Cum toată lumea din jur scria, marele actor a decis că ar fi momentul să-și aștearnă gândurile și viața pe hârtie.

Prietenul Dan Negru susține că procesul ar fi fost demarat în urmă cu trei ani. Mai mult, prezentatorul TV se declară surprins, dar totodată extrem de fericit pentru cel ce îi este amic și susținător de aproape trei decenii.

Florin Piersic, despre romanul autobiografic „Viața este o poveste…”. „Ce mi-a venit, așa am scris!”

„Am strâns toate întâmplările în bucățele mici. Am fost într-un loc, am scris o întâmplare ca să n-o uit. De fapt nu uit nimic, dar le-am scris. Și într-o bună zi, primind atâtea cărți cadou de la unul, de la altul, toți îmi trimiteau cărți. Pe unii îi cunoșteam, de unii n-am auzit în viața mea.

La un moment dat am zis «mă, toată lumea scrie, toți îmi trimit cărți». Am atâtea cărți că dacă aș mai avea încă două vieți ar trebui să pot să le citesc. Așa le mai răsfoiesc și am zis într-o zi, la îndemnul unei foarte bune cunoștințe ale mele, ce ar fi să scriu și eu, să pun în hârtie ceea ce am trăit eu?!

Acum trebuie să mă înțelegeți, n-a putut să intre tot! Și n-am scris-o, am povestit-o, deci eu nu scriu și mă gândesc ce să scriu, ce îmi vine, așa cum vorbesc cu dumneavoastră! Ce mi-a venit, așa am scris!”, a declarat Florin Piersic jurnaliștilor prezenți la evenimentul de lansare a propriei cărți.

Dan Negru: „Era greu, eu mă duceam la spital și Florin mă suna să mă încurajeze…”

Dan Negru: Aici nu sunt eu personaj principal, e Florin, înconjurat de oameni. S-a apucat Florin de cartea asta, cel puțin eu știu de ea de vreo trei ani de zile. Și acum am să spun o intimitate din prietenia noastră, mă suna uneori noaptea pe la 2-2:30 și-mi zicea «lucrez la carte, toți dorm în casă și eu scriu la carte». Am fost sceptic, Florin e un om al ecranelor, până când am descoperit cartea și m-a bucurat asta.

Dan Negru: Cred că sunt vreo 25 de ani. Dar pot să îți zic o întâmplare care mi-a demonstrat mie prietenia lui Florin. Tata a murit de cancer și în ultima perioadă, în ultimele săptămâni tata era pe ducă, era într-un spital și Florin mă suna în fiecare dimineață la ora 9 să mă întrebe doar atât «cum e tata, puștiule?». Și asta mi-a arătat prietenia lui puternică, n-am să uit asta niciodată! Așa îmi incepeam dimineața, era greu, eu mă duceam la spital și Florin mă suna să mă încurajeze «puștiule, e bine tata?».

Publicat: 11 dec. 2022, 12:52 Autor: Camelia Vedete
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă
×