Dan Negru a refuzat 30.000 de euro pentru Revelionul de la Kanal D! A primit o ofertă și mai tare

Publicat: 01 dec. 2022, 11:16 Autor: Camelia Vedete

Dan Negru a spus stop emisiunii de Revelion! ”Transferat” la începutul anului la Kanal D, telespectatorii se așteptau la un nou show la cumpăna dintre ani, așa cum ”Regele audiențelor” făcuse la Antena 1.

Dan Negru a refuzat 30.000 de euro pentru Revelionul de la Kanal D!

Doar că prezentatorul s-a oprit din maratonul de 22 de ani, în care doar în ultimul nu a fost lider al audiențelor. Deși oferta turcilor a fost generoasă, 30.000 de euro. Dar Negru avea să mai primească o ofertă, pentru un Revelion special. CANCAN.RO are detaliile și vi le oferă, în exclusivitate.

Dan Negru a declinat oferta de Revelion venită de la postul de televiziune Kanal D, acolo unde și-a început munca în primăvară. ”Regele audiențelor” prezintă două emisiuni de cultură generală, ”Jocul cuvintelor” și ”Tu urmezi”, și nu a mai vrut să ”deraieze” către o altă nișă, în același timp.

Ofertă de Revelion la Sala Palatului

Un apropiat al omului de televiziune dezvăluia motivul, pentru CANCAN.RO: ”Omul s-a dus pe alt segment de emisiuni, de cultură generală, iar pentru un Revelion trebuie să invite și maneliști și mulți alții care nu se pupă cu ce face acum. Așa că a renunțat. Îi ajunge și lui, e de înțeles.”

Dan Negru avea să confirme, apoi, informația oferită de CANCAN.RO. Site-ul nr. 1 din România a mai aflat că nu a fost singura ofertă pentru ”Regele audiențelor”. Astfel, potrivit surselor de încredere, un impresar i-a propus lui Dan Negru să organizeze un Revelion la Sala Palatului, eveniment care nu se va derula fix la trecerea dintre ani, ci cu o zi înainte. Doar că Dan Negru a refuzat și această ofertă!

Dan Negru surprinde cu o radiografie dură

Reporter: Dacă ar trebui să iei cu tine pe o insulă pustie 3 persoane publice din România (exceptând familia), alături de care să petreci tot restul vieții, care ar fi acelea? 

L-aș lua pe Florin Piersic ca să fiu sigur că nu mă plictisesc. L-aș lua pe Gheorge Zamfir ca să fiu sigur că am parte de muzică bună. Și l-aș lua pe Dumitru Prunariu, astronautul care dacă a reușit să se întoarcă din cosmos, sigur va găsi o soluție să ne întoarcă și de pe insula pustie.

Dan Negru: ”În lumea civilizată a televiziunii, prezentatorii sunt maturi, nu sunt puțoi de 20 de ani”

Nu mai este un secret pentru nimeni că ești un profesionist, dar poți să ne spui dacă a existat vreun moment în cariera ta în care te-ai simțit ”nepregătit”?

Daaa. Noi am fost pionierii breslei TV în România, până în 89 aveam doar 2 ore la televziune și alea cenzurate. Apoi am apărut noi care am deschis drumuri. Am să-ți spun un secret pe care nimeni nu l-a verbalizat până azi: în lumea civilizată a televiziunii, prezentatorii sunt maturi, nu sunt puțoi de 20 de ani pentru că n-au credibilitate. Pe noi ne-au ales tineri pentru că tinerii nu erau corupți politic de regimul comunist care abia dispăruse. Publicul ne-a îngăduit pentru că nu eram murdăriți politic. Esca, Andreea Marin, Mihaela Rădulescu, Brenciu, noi toți, ne-am apucat de proiecte TV mari, formate internaționale, pe când aveam 20 și ceva de ani.

În mod normal, acele proiecte ar fi fost prezentate de prezentatori cu experiență. Dar în România cei cu experiență erau compromiși de regimul comunist. Asta a fost norocul și șansa noastră. Așa că, da! Am intrat nepregățiți în breaslă, dar eram curați. Asta e și motivul pentru care noi, la 40-50 de ani am ajuns deja „dinozauri”, deși în lumea civilizată a TV-ului asta e vârsta la care cei mai mulți încep treaba.

”Showbizul românesc are multă poleială, sunt multe butoaie goale”

Ești o persoană care are mereu încredere în ea? Sau ai și tu anxietăți…ca orice om din ziua de azi mai ales!

Covidul și războiul au crescut anxietățile multora. Deocamdată mi-am păstrat mintea limpede pentru că am știu să nu mă uit la televiziunile de știri, am știut să ocolesc panica. Am învățat să-mi folosesc mintea și să pun la îndoială tot ce văd și aud în presă. Dar nu sunt deloc un individ cu încredere sporită în el, cred că destinul știe drumul, noi suntem doar călătorii destinului. Cred că un procent din succes sau eșec îmi aparține dar cred în procentul destinului pe care nu-l poți controla. Nu, nu sunt încrezător că pot să mut munții. N-aș fi un bun speaker motivațional.

Ți s-a întâmplat pe parcursul carierei tale să întâlnești persoane publice care nu erau capabile de un dialog cu tine, dar ai reușit să ”salvezi” situația cumva?

Showbizul românesc are multă poleială, sunt multe butoaie goale care fac doar gălăgie. Am întâlnit personaje mediatizate intens în presă care nu știu să vorbească corect gramatical sau care n-au cele mai subțiri cunoștințe de cultură generală. Cunosc oameni importanți de TV, nu vedete, nu din cei care apar la TV ci mai grav, din cei care sunt în spatele camerelor, adică „creiere” care creează conținut și au avut pe mână sute de milioane de dolari în anii ăștia și care au studii medii, liceul. Ar fi inacceptabil asta într-o societate așezată. Nu există la BBC sau FOX producători, creiere, manageri cu studii medii.

”Am fost un răsfățat al vieții”

Uneori asta se transmite și fanilor. Televiziunea nu ajută prea mult, dimpotrivă. De fapt, asta încercăm noi cu noul quizz, „Jocul Cuvintelor”: să arătam că există și oameni isteți, oameni cu creier. O fi cool și aspirațional să fi bucătar dar e la fel de cool să-ți faci copilul cu o treaptă mai domn. Toți vrem asta! Am un respect maxim pentru cei care au școlile profesionale, fără ei societatea ar regresa dar să nu ridicăm în slăvi un bucătar care apare la TV și să ignorăm un profesor sau un medic chiar dacă pentru ei nu s-au inventat formate de televiziune. De fapt, și pentru ei va exista „Jocul Cuvintelor”, noul meu quizz.

Te-ai trezit cu ”mâini întinse”, ca Gigi Becali, după ce s-a scris că ai fi foarte bogat?

Nu crede lumea ce scrie presa pe subiectul ăsta, n-am nicio treabă cu bogăția, doar am încercat în anii ăștia să-mi câștig o independență financiară care să-mi dea voie să fac cum vreau eu TV și nu cum vor alții. E ca și cu mult disputatul meu salariu care nu are nici pe departe zerourile alea multe în coadă. Prima dată le-am arătat noilor mei colegi de la Kanal suma reală pe care o câștig ca nu cumva vreunul să creadă ce scriau ziarele. Pe de altă parte, am fost un răsfățat al vieții și am fost plătit bine doar ca să mă distrez. Eu nu am fost nicio zi la lucru, mergeam la distracție și eram plătit pentru asta.

Incursiune scurtă în căsnicia lui Dan Negru

Dat fiind faptul că deții afaceri și în domeniul imobiliarelor, ai fost afectat până acum din cauza exploziei prețurilor? Cum stă situația pe persoană fizică, v-ați schimbat obiceiurile la cumpărături?

Nu am avut obiceiuri exagerate la cumpărături nici înainte așa că nu am fost nevoiți să ne schimbăm obiceiurile. Am fost mereu cumpătați. Dar sunt convins că încă nici nu se vede vârful crizei economice care urmează și asta mă îngrijorează cel mai mult. Nu ne așteaptă ani ușori. Cred că investițiile imobiliarele bune sunt cele care au ascultat de sfatul lui Trump: “location, location, location”. Centrul va supraviețui în imobiliare oriunde și în New York și în Pașcani. Dar sunt convins că vor fi și multe falimente imobiliare pe care nu le-am prea văzut până acum în România unde fiecare a construit câte ceva oriunde în câmp. “Location, location, location” va supraviețui.

Cine este ”piatra tare” dintre tine și Codruța? Cine cedează primul după o contrazicere?

Eu o țin mortiș pe a mea, am moștenit asta de la serviciu, din ședințele din TV unde ca să pun în practică o idee, de multe ori trebuie să mă lupt din greu. Așa că, am moștenit asta și acasă, iar Codruța lasă mereu de la ea. Abia atunci îmi dau seama că trebuie să las și eu…

Dan Negru: ”Voi lansa o carte împreuna cu Părintele Vasile Ioana”

Unde v-ați plănuit următoarea vacanță?

Nu am fost frustrați de lipsa vacanțelor pentru că le-am avut și în vremea virusului. Am căutat zone frumoase din lume, cu restricții minore, și ne-am urcat în avioanele care zburau. Dar deocamdată vacanțele vor fi prin România datorită faptului că s-au relaxat măsurile și au început evenimentele. Adică, o să am mai mult de lucru.

Cum e Paștele la voi acasă? Cine mănâncă cel mai mult? Eșți pofticios de fel? Aștepți cu nerăbdare sărbătorile astea?

Sunt un mare mâncător de miel, știu că nu ești în trend să spui asta și că e trist să ucizi animale dar recunosc că îmi place carnea de miel. Îmi place și pasca de Paște așa că îl aștept cu mare interes. Și mai am o veste intersantă: de Paște voi lansa o carte împreuna cu Părintele Vasile Ioana, o carte de dialoguri. Sper să vă placă. Așa că am toate motivele să aștept Paștele anul ăsta.

Ai amintiri frumoase din copilărie legate de Paște?

Eram cu toți, împreună: mama, tata, bunicii și eu eram singurul copil. Am fost singurul copil în familie și în casă așa că îți dai seama ce răsfățat am putut să fiu. Nu am avut lipsuri în copilărie, mi-a fost bine și am amintiri excelente legate de copilărie. Știu că e o modă să spui că ai avut o copilărie traumatizantă. Mi s-a întâmplat să mă sune unii de la conferințe motivaționale cerându-mi povești despre o copilărie tristă. Îmi spuneau că alea prind la publicul care merge la conferințe motivaționale. Nu m-am dus pentru că am avut o copilărie fericită !

Publicat: 01 dec. 2022, 11:16 Autor: Camelia Vedete
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă