Cutremur în această dimineață într-o zonă neobișnuită. Când ar fi așteptat marele cutremur în România

Publicat: 07 Oct. 2020, 08:44 Arhiva

În această dimineață a avut loc un cutremur într-o zonă mai puțin obișnuită din România, potrivit informațiilor de pe site-ul INFP.

Seismul s-a produs în Muntenia, Prahova, la ora 03:51. Cutremurul a avut 2.7 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 16 kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 32km N de Ploiești, 59km SE de Brașov, 89km N de București, 105km NE de Pitești, 149km V de Brăila, 153km N de Ruse, 155km V de Galați, 161km SV de Bacău, 163km E de Sibiu, 207km NE de Craiova, potrivit Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Ce spune Gheorghe Mărmureanu despre un eventual cutremur puternic în România

Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului de Fizică a Pământului, susține faptul că în țara noastră nu ar putea fi vorba despre un seism major în următorii 15 – 20 de ani.

”Cutremure de acest gen se întâmplă în toată lumea. Noi avem un centru la Viena unde se controlează tot ce se întâmplă în lume. Lucrurile sunt, din punctul nostru de vedere, normale. Tot ce se produce în această parte a lumii sunt datorate mișcărilor din Marea Adriatică. În România nu poate fi vorba de un cutremur puternic la acest moment pentru cel puțin următorii 15-20 de ani”, a explicat Gheorghe Mărmureanu la tv.

Cel mai puternic cutremur din 2020

Până în prezent, cel mai puternic cutremur din 2020 a avut loc în dimineața zilei de 31 ianuarie și a avut magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter, tot în zona Vrancea  în judetul Vrancea, la adancimea de 120km.

Maria Gheorghiu, premoniție sumbră

Maria Gheorghiu a făcut anunțul îngrijorător pe blogul ei, acolo unde clarvăzătoarea a mai făcut și în trecut premoniții despre cutremure, unele dintre susținând că s-au și adeverit.

„Pernele săreau de pe masă și erau gata să cadă”scrie Maria Ghiorghiu.

Totodată, aceasta povestește că a mai auzit și o voce, care spunea: „Ce cutremur! Dar nu se mai termină odată!”

„Vedeam cum temelia pereților se rupea, precum pâinea în mâinile noastre când o frângem”, mai explică aceasta.

Publicat: 07 Oct. 2020, 08:44 Arhiva
Pe aceeași temă