Curs șocant la facultate! Studenţii învață cum să se comporte după ce mor și ajung în groapă

Publicat: 17 nov. 2019, 10:10 Autor: Hermina Hagianu Life
Curs șocant la facultate! Studenţii învață cum să se comporte după ce mor și ajung în groapă

Studenții care învață la Universitatea Radboud, din orașul olandez Nijmegen au parte de un curs ”special” în cadrul căruia învață cum este să fii mort, ce sentimente te încearcă atunci când ești lăsat în groapă și cât de mult trebuie să te bucuri de fiecare clipă de viață. Tinerii intră în ”mormântul de purificare” fără cărți, telefoane sau alte obiecte la ei, se lungesc pe spate și petrec în pământ între 30 de minute și trei ore.

 

Ideea cursului pornește de la vechiul dicton latin ”Memento Mori” și este o invitație la meditație cu privire la adevăratele resorturi existențiale. Groapa a fost săpată pe terenul deținut de Universitate, lângă un cimitir, încă din anul 2009. Până în 2011 a fost realizat un experiment amplu la care au participat câteva sute de tineri. După publicarea studiului în ”Jurnalul de Medicină”, mormântul purificării nu a mai fost folosit.

sursă foto: click.ro

Însă, la începutul acestui an, în programa de învățământ a studenților a fost inclus cursul ”Despre moarte” la care s-au înscris 50 de tineri de la Facultatea de Științe Aplicate.

Cursul are efecte extrem de pozitive asupra studenților

Groapa este adâncă de aproape doi metri, iar accesul în ea se face pe niște scări și ”mortul viu se întinde pe un cearșaf pe care scrie ”Rămâi ciudat”. Perna tare pe care își proptesc capul tinerii înscriși la curs este asemănătoare celor folosite la pompele funebre. Pe durata șederii în groapă, studentul trebuie să facă pe mortul și nu au voie să ia cu el telefoane sau cărți pentru a-și umple timpul ”pe lumea cealaltă”. Groapa e folosită inclusiv de studenții de la Facultatea de Filosofie.

”De când tema mortalității și vizualizării efemerității a revenit în prim planul societății moderne, groapa a devenit un punct de atracție”, a scris conducerea facultății pe site-ul propriu.

sursă foto: click.ro

Mai mult decât atât, profesorii au mai spus şi faptul că acest curs are efecte extrem de pozitive asupra studenților pentru că îi scapă de stres, stări de anxietate și îi ajută să treacă mai ușor peste traume și probleme.

Mormântul purificării, element de referinţă în medicina occidentală

John Hacking este unul dintre studenții care au săpat mormântul. El este convins că terapia chineză, făcută publică în 2017, prin care pacienții erau vindecați de depresie sau stări de anxietate fiind lăsați în mormânt, va deveni un element de referință în medicina occidentală odată cu succesul mormântului purificării.

Publicat: 17 nov. 2019, 10:10 Autor: Hermina Hagianu Life
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă