Cumplit! Un bărbat a murit după ce a înghițit clorochină, tratament promovat de Donald Trump pe internet

Publicat: 24 Mar. 2020, 14:20 Arhiva

Situație fără precedent în Statele Unite ale Americii! Un cuplu – bărbat și femeie – au înghițit un medicament care a fost promovat de Președintele SUA, Donald Trump, pe rețelele de socializare. Bărbatul a murit la scurt timp după ce a înghițit tratamentul.

Bărbatul din Arizona nu a mai avut nicio șansă în fața pastilelor înghițite, iar soția sa se află în stare gravă, internată în spital. Totul a pornit de la faptul că Donald Trump a postat pe Twitter mesajul: „Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a reuşit să mute munţii din loc. Mulţumesc! Să le punem în uz imediat. Oamenii mor, să ne mişcăm repede. Dumnezeu să vă binecunvânteze!”.

Clorochina este, de fapt, un produs utilizat la curățarea acvariilor, unul similar anunțat de Președintele SUA pe internet, arată Digi24. El a scris un mesaj despre o combinație de Hidroxiclorochină şi Azitromicină, despre care zice că este „o şansă reală de a fi unul dintre cele mai revoluţionare tratamente din istoria medicinii”.

Oamenii trebuie să înțeleagă faptul că nu trebuie să se trateze singuri, ”după ureche”, ci să ceară ajutorul doctorului.

„Clorochina, un medicament antimalaric, nu ar trebui să fie ingerat pentru a trata sau a preveni acest virus nou”, au declarat reprezentanţii reţelei medicale Banner Health într-un comunicat dat publicităţii luni.

„Ţinând cont de incertitudinile legate de COVID-19, înţelegem că oamenii încearcă noi modalităţi pentru a preveni sau a trata acest virus, însă automedicaţia nu este metoda potrivită pentru acest lucru”, a declarat medicul Daniel Brooks, directorul Centrului de informaţii despre otrăvuri şi medicamente din cadrul reţelei medicale Banner Health.

Publicat: 24 Mar. 2020, 14:20 Arhiva
Pe aceeași temă