Cum sunt sancţionaţi cei care nu respectă măsurile din starea de alertă. Răspunsul premierului Ludovic Orban

Publicat: 15 mai 2020, 09:18 Autor: Hermina Hagianu News
Cum sunt sancţionaţi cei care nu respectă măsurile din starea de alertă. Răspunsul premierului Ludovic Orban

România a intrat în starea de alertă pentru 30 de zile. Seara trecută, autorităţile au anunţat o nouo serie de reguli care trebuie respectate de cetăţeni. Premierul Ludovic Orban a explicat ce se întâmplă cu cei care nu vor respectă măsurile impuse.

Cei care îşi doresc să părăsească localitatea trebuie să aibă întotdeauna declaraţia pe propria răspundere, dar şi un motiv bine întemeiat.

Totodată autorităţile au anunţat faptul că restaurantele şi terasele sunt în continuare închise. Şi enoriasii se vor putea bucura din nou de slujbele oficiate în aer liber, dar cu măsuri stricte de distanţare.

Cu toate acestea, autorităţile nu au specificat ce sancţiuni vor fi impuse daca vom încălca aceste reguli. Nici şeful Guvernului nu a dat un răspuns concludent joi seară:.

Reporter – Ce se întâmplă dacă nu respectăm prevederile pe care le-aţi prezentat în această seară

Ludovic Orban – Oamenii le vor respecta.

Reporter – Şi daca nu le respectă, care sunt sancţiunile?

Ludovic Orban – Le vor respecta!

Ce amenzi se dau în starea de alertă

Trebuie menţionat că Parlamentul a votat miercuri Legea privind instituirea stării de alertă, care vine cu un nou set de reguli pe care românii vor trebui să le urmeze în următoarea perioadă, dar și cu noi sancțiuni pentru cei care le încalcă.

Legea prevede amenzi pentru persoanele fizice și juridice care se încep de la 1.000 de lei și pot ajunge până la 15.000 de lei. Persoanele amendate pot plăti jumătate din sumă în termen de 15 zile.

Publicat: 15 mai 2020, 09:18 Autor: Hermina Hagianu News
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă