Cum se va face accesul în China. Ce cer autoritățile la intrare în țară
O nouă informație a apărut în legătură cu modul în care statul chinez permite accesul turiștilor în țară. Autoritățile au făcut anunțul, după ce în mai multe părți de pe glob, numărul de cazuri a crescut.
Autoritățile din China vor permite accesul turiștilor în țară în momentul în care aceștia vor fi vaccinați cu un ser chinezesc. Iar acest lucru este unul controversat, deoarece serurile din China nu sunt aprobate în multe state de pe glob. Această decizie a fost luată la începutul lunii, când statul chinez a anunțat faptul că face obligatorii teste anale pentru a depista infecția cu noul coronavirus pentru toți turiștii care intră în stat. Procesarea de vize va fi reluată pentru străini, dar noua decizie pare să îi neliniștească pe oameni.
Potrivit alephnews, China nu va accepta vaccinurile străine, chiar și pe cele care sunt aprobate de către Organizația Mondială a Sănătății. Este permis accesul străinilor din locuri precum Hong Kong, SUA, Marea Britanie, India, Australia, Irak, Thailanda, Croaţia, Israel, Pakistan şi Filipine.
Cei care intră în stat rebuie să fi fost vaccinaţi fie cu două doze ale unui vaccin, fie cu un vaccin cu doză unică, cu cel puţin 14 zile înainte de călătorie. Dar serul trebuie să fie din China.
Au fost descoperite primele cazuri de infectare cu tulpina sud-africană a coronavirusului în România
Potrivit Gândul.ro, pe teritoriul țării noastre au fost descoperite primele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană a coronavirusului. Specialiștii unui laborator medical foarte cunoscut în România au analizat 93 de probe, aleatoriu, iar în aceste probe, două dintre ele conțint tulpina din Africa de Sud. Este vorba despre un pacient din București, iar altul din Pitești, potrivit sursei citate.
De asemenea, dintre cele 93 de probe, 72 dintre probe au arătat că există tulpina din Marea Britanie, adică tulpina B.1.1.7. Din cele 93 de probe analizate, 77% dintre acestea conțin „tulpina britanică”.
Din 600 de probe analizate, specialiștii laboratorului medical au descoperit 151 de probe care conțin tulpina din Marea Britanie și 2 probe care conțin tulpina sud-africană. OMS transmite faptul că tulpina sud-africană este la fel de contagioasă precum tulpina britanică.
Sursă foto: pixabay