Cum să speli corect bumbacul. Mulți fac această greșeală

Publicat: 05 aug. 2024, 09:26 Autor: Denisa Iordache Life
Cum să speli corect bumbacul. Mulți fac această greșeală

Bumbacul, un material natural folosit în diverse articole vestimentare și nu numai, necesită îngrijire adecvată pentru a-și păstra proprietățile. Este important să știi la ce temperatură să speli hainele din bumbac și să ai în vedere anumite detalii când le pui la spălat. 

Bumbacul este folosit în diverse tipuri de țesături, inclusiv în haine pentru adulți și bebeluși, așternuturi de pat, prosoape, fețe de masă și alte textile. Este cunoscut pentru durabilitatea sa, dar necesită îngrijire adecvată pentru a menține aspectul de-a lungul timpului. 

Cum speli corect hainele din bumbac

În funcție de tipul de țesătură și de culori, hainele din bumbac necesită spălare la temperaturi mai înalte sau mai scăzute. Este important să avem în vedere și compoziția articolului respectiv, care poate include alte materiale în afară de bumbac, cum ar fi elastanul, lâna, inul sau poliesterul. 

Hainele din bumbac se spală la 30 sau la 40 de grade Celsius, în funcție de specificul fiecărei piese. În general, hainele albe și cele deschise la culoare pot fi spălate la temperaturi mai ridicate, în timp ce cele cu culori închise ar trebui să fie spălate la temperaturi mai scăzute pentru a menține intensitatea culorilor. 

Prosoapele și lenjeriile de pat

În cazul articolelor pentru casă, cum ar fi prosoapele și lenjeriile de pat, se recomandă spălarea la temperaturi mai înalte pentru a asigura o curățare eficientă. Dacă acestea sunt din bumbac 100%, așternuturile și prosoapele pot fi spălate la 50 sau 60 de grade Celsius. În plus, în afară de detergent, puteți utiliza bicarbonat de sodiu și oțet pentru a le curăța în profunzime și pentru a le oferi un miros proaspăt și plăcut. 

Țesăturile din bumbac care nu sunt indicate pentru spălarea la temperaturi înalte pot fi dezinfectate cu ajutorul fierului de călcat. Dacă eticheta recomandă o temperatură de spălare mai scăzută, le putem călca pentru a ne asigura că microbii din țesătură sunt eliminați complet. Această metodă este recomandată în special pentru hainele bebelușilor, copiilor sau pentru articolele care vin în contact direct cu pielea, în special în cazul pielii sensibile. 

 

Sursă foto: social media

Publicat: 05 aug. 2024, 09:26 Autor: Denisa Iordache Life
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, specializarea Jurnalism și este redactor la publicația…...
Pe aceeași temă
×