Sa spargi un ou fara a te trezi cu bucati de coaja in mancare nu e un lucru atat de usor pe cat pare. Fie ca esti un chef consacrat sau pur si simplu un bucatar amator, pescuitul bucatilor de coaja de ou din galbenusurile crude e cu siguranta o activitate frustranta. Ei bine, exista modalitati prin care puteti sparge perfect oul fara a va mai confrunta cu aceasta problema migaloasa.
Cei mai multi dintre noi spargem oul de marginea bolului. Ei bine, specialistii sustin ca aceasta metoda e una „riscanta”, iar daca vrem sa fim siguri ca nu scapam bucati nedorite in mancare trebuie sa ciocnim oul de o suprafata plana, cum ar fi blatul pe care gatim din bucatarie.
Daca nu ai reusit nici prin aceasta metoda, iar cojile au cazut in ouale crude, nu folositi degetele pentru a pescui bucatile. Luati o bucata de coaja mai mare si cu ajutorul ei scoateti resturile nedorite care s-au amestecat cu ouale crude.
Exista si tutoriale pe YouTube in care bucatari profesionisti iti arata cea mai simpla metoda de a sparge un ou pentru a evita bataile de cap ulterioare.
Citeste si: