Cum sa slabim sanatos. Cei patru pasi esentiali de care oamenii uita

Publicat: 15 feb. 2017, 11:51 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Cum sa slabim sanatos. Cei patru pasi esentiali de care oamenii uita

Experții au ajuns la o concluzie tristă: cu cât greutatea unei persoane fluctuează mai tare, cu atât mai greu îi va fi să slăbească real şi definitiv. Iată cum poţi să scapi de obsesia curelor de slăbire şi să scapi definitiv de kilogramele în plus:

Primul pas 

Schimbaţi-vă definitiv stilul de viață. Kilogramele în plus apar din cauza alimentației necorespunzătoare: prea mult ca şi cantitate sau prea concentrat în calorii. Nu există nici o soluţie prin care, după o cură de slăbire, să vă puteţi întoarce la aceleaşi obiceiuri culinare fără să revină şi excesul ponderal. Deşi sună trist, e adevărat. Dacă vreţi să scăpaţi pentru totdeauna de lupta cu kilogramele în plus, trebuie să modificaţi defintiv felul în care mâncaţi. Asta nu înseamnă o cură de slăbire pe viaţă, ci obiceiuri alimentare corecte. Consumaţi zilnic legume proaspete, sunt bogate în apă, fibre, vitamine, minerale, fitonutrienţi şi sărace în calorii. Alegeţi produsele integrale şi pâinea neagră şi încercaţi să beţi cât mai multă apă, chiar dacă nu vă este sete.

Pasul doi 

Activitatea fizică şi alimentaţia merg mână în mână, iar menţinerea unei greutăţi corporale constante este echilibrul dintre caloriile primite prin mâncare şi cele consumate prin mişcare. Pentru a preveni îngrăşarea este nevoie de mişcare zilnică de 30-60 de minute. Nu săriți peste micul dejun, corpul are nevoie de un aport de energie în prima parte a zilei și dacă nu primește va fi obligat să-și reducă cheltuielile metabolice corespunzătoare. Totodată, redefiniți noțiunea de porție corectă și obișnuiți-vă să puneți în farfurie doar atât cât ar trebui să mâncați , nu cât v-ați dori. Mâncați cât mai încet cu putință, mestecați bine și analizați toate senzațiile pe care alimentele le produc în corpul vostru. Degustați în loc să înfulecați, vă veți sătura mai repede, dintr-o cantitate mult mai mică de mâncare.

Pasul trei

Mâncați variat și asociați alimentele. Puneți la loc de cinste diversitatea, fiți aventuroși și încercați să consumați alimente noi cu argumentul că fac bine pentru sănătate. Într-o săptămână, în alimentație trebui să existe: produse făinoase (de 3-5 ori pe zi), carne slabă sau roșie (de 3-5 ori pe săptămână), produse lactate degresate (de 1-2 ori pe zi), ouă (3 pe săptămână), pește (cât mai des), fructe (zilnic, în cantitate limitată), legume (zilnic, nelimitat), leguminoase (fasole boabe, mazăre, linte – de minimum două ori pe săptămână), grăsimi (zilnic- o lingură de ulei sau un cub de unt, neprelucrate termic), semințe și fructe oleaginoase (de 3-5 ori pe săptămână), condimente și ierburi (nelimitat), apă (minimum 1,5 litri pe zi).

Pasul patru 

Limitați cât mai mult consumul de produse sărate: afumături, mezeluri, produse de patiserie, brânzeturi fermentate. Încercaţi să înlocuiţi sarea cu ierburi aromate atunci când gătiţi. Feriţi-vă de alimentele gata preparate, nu puteți ști cu exactitate ce cantitate de zahăr sau de grăsime conțin. Încercați să gătiți acasă, pornind de la produse simple și proaspete. Reduceți consumul de alcool, deoarece scade la 30% capacitatea organsimului de a transforma grăsimea alimentară în energie și favorizează depunerea excesului de calorii în țesutul adipos. Alcoolul îngrașă atât prin conținutul caloric propriu, cât și prin schimbarea metabolismului spre sinteza de grăsime. Oferiți-vă săptămânal un moment de plăcere alimentară și bucurați-vă de el din plin, fără nici o urmă de vină. Mâncarea este și trebuie să rămână o plăcere.

Ştiaţi că…

79% dintre femei cred că viaţa ar fi mai frumoasă dacă ar fi mai slabe

83% se simt deprimate după ce au încercat un costum de baie

50% au o viaţă sexuală nesatisfăcătoare din cauza sentimentului de jenă indus de grăsime

56% ar prefera să fie mai slabe decât să aibă un coeficient de inteligenţă mai ridicat

Publicat: 15 feb. 2017, 11:51 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Pe aceeași temă