Cum să prepari cea mai delicioasă ciocolată caldă de Crăciun. Care este ingredientul secret

Publicat: 25 dec. 2023, 09:40 Autor: Alina Nistor Retete & Diete
Cum să prepari cea mai delicioasă ciocolată caldă de Crăciun. Care este ingredientul secret

Ciocolata caldă are o consistență cremoasă și o aromă intensă, iar pe lângă ingredientele de bază poți adăuga diferite condimente, de la scorțițoară și până la mentă, cocos sau rom, în funcție de preferințele tale. Iată câteva rețete de ciocolată caldă, pe care le poți face simplu și rapid la tine acasă. 

Ciocolată caldă simplă

Ingrediente:

  • 230 g ciocolată neagră
  • 500 ml lapte
  • 200 ml smântână lichidă
  • 1 esență de vanilie
  • 3 linguri zahăr
  • sare

Mod de preparare:

Pune laptele împreună cu smântână lichidă, zahărul și esența de vanilie într-o cratiță și lasă-le să fiarbă. Când ajung la punctul de fierbere, oprește focul și adaugă ciocolata neagră și sarea. Lasă ciocolata să se topească singură, fără să amesteci, timp de 2-3 minute. După ce s-a topit, amestecă bine cu un tel pentru a aera compoziția și pentru a obține o ciocolată caldă cremoasă. Apoi puteți să vă bucurați de ea alături de persoanele dragi, de Crăciun!

Ciocolată caldă cu bezele

Ingrediente:

  • 500 ml lapte integral
  • 50 g lapte condensat
  • 100 g ciocolată neagră
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 2 g extract de migdale
  • bezele

Mod de preparare:

Adaugă într-un vas încăpător laptele condensat, laptele integral, ciocolata mărunțită în prealabil, extractul de vanilie și de migdale. Pune vasul pe aragaz, la foc mic, până când laptele se încălzește și ciocolata s-a topit în totalitate. E indicat să amesteci din când în când pentru ca laptele să nu se lipească de fundul vasului. Toarnă ciocolata caldă în căni și adaugă la final bezele.

Ciocolată caldă cu rom

Ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • 150 g ciocolată neagră
  • 40 g zahăr brun
  • 40 ml rom
  • 1 lingură apă
  • ½ linguriță esență de vanilie
  • sare
  • frișcă

Mod de preparare:

Începe prin a dizolva zahărul și sarea în apă, la foc mic. Ia vasul de pe foc, apoi adaugă frișcă și amestecă bine până când se omogenizează. Pune iar vasul pe foc pentru un minut și lasă apoi să se răcească. Separat, dizolvă ciocolata în laptele fierbinte, adaugă romul și esența de vanilie și amestecă până când se omogenizează. Toarnă compoziția peste caramelul cu frișcă și amestecă din nou. Toarnă ciocolata caldă în pahare și decorează cu frișcă.

SURSA FOTO: Social Media

 

Publicat: 25 dec. 2023, 09:40 Autor: Alina Nistor Retete & Diete
Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,…...
Pe aceeași temă
×