Cum să prepari acasă o omletă ca la restaurant. Ingredientele pe care le poți folosi. Nici nu îţi imaginai aşa ceva!

Publicat: 04 Jan. 2020, 15:42 Retete & Diete
Cum să prepari acasă o omletă ca la restaurant. Ingredientele pe care le poți folosi. Nici nu îţi imaginai aşa ceva!

Omleta este una dintre cele mai rapide şi mai săţioase variante pe care le ai pentru micul dejun şi nu numai.

Dacă ți-ai dori să încerci ceva nou, care te va surprinde cu un plus de savoare, poţi amesteca ouăle cu orice vrei tu. Poţi pune condimente, ierburi aromatice, orice fel de brânzeturi, legume, carne de orice tip. Iată câteva idei de combinații pe care le poți folosi în omletă.

Quinoa

În compoziţia omletei poţi să strecori câteva ciuperci sotate, ceapă, spanac proaspăt, năut şi quinoa. Va deveni un preparat gourmet, extrem de săţios, dar şi sănătos. Legumele sotează-le separat, iar quinoa prepar-o cât timp se prăjesc ouăle. Adaugă-le pe toate aproape de final.

Condimente

După ce ai făcut omleta poţi adăuga deasupra ei sos de soia, pastă wasabi sau ghimbir murat. Pasta de wasabi ar fi chiar un impuls ca să te trezeşti mai repede.

Iuţeală

Pudra de chilli, usturoiul sau piperul negru pot fi şi ele adăugate în omletă pentru un plus de gust. Dacă mai pui şi un pic de ceapă verde, roşii şi ardei gras vei obţine un preparat colorat, aromat şi cu texturi diferite, tocmai bune ca să-ţi începi ziua bine.

Brânzeturi

În omletă poţi pune orice fel de brânzeturi vrei, de la urdă la brânză cu mucegai nobil. Important este să găseşti combinaţia care ţi se potriveşte. De îndată ce ai găsit-o nu te vei mai putea despărţi de ea. Evident, pe lângă brânzeturi poţi adăuga şi ceapă verde, pătrunjel, mărar sau ardei gras.

Ceva dulce

Te-ai gândit să pui în omletă sirop de arţar sau miere? Poţi încerca, mai ales dacă în ecuaţia micului tău dejun intră şi bacon sau nişte bacon crocant.

Publicat: 04 Jan. 2020, 15:42 Retete & Diete
Tags:
Pe aceeași temă