Cum să îți aerisești apartamentul, fără aer condiționat. Metode practice pe timp de caniculă
A venit canicula, iar temperaturile sunt deja sufocante, mai ales pentru cei care stau în apartament. Dacă nu vreți să vă montați aer condiționat, puteți apela la câteva metode practice pentru a vă răcori casa. Sunt ieftine, ușor de aplicat, iar rezultatul vă va aduce, cu siguranță, un plus de confort.
Cum răcorești apartamentul fără aer condiționat
Vara aduce cu ea, pe lângă concediile petrecute pe litoral, și temperaturi sufocante, în special în marile orașe. Cei care locuiesc într-un apartament știu cel mai bine ce înseamnă canicula și cum se resimte aceasta și în casă. Aerul condiționat ar rezolva, într-adevăr, această problemă, însă nu toată lumea își permite să apeleze la această soluție.
În plus, sunt și persoane care sunt sensibile la aerul condiționat și de aceea evită să-și instaleze unul în apartament. Ce rămâne de făcut în această situație? Nu disperați. Există soluții pentru a ne răcori apartamentul și fără acest aparat.
În primul rând, aveți grijă ca ferestrele să fie cât mai acoperite. În acest fel, soarele nu va intra direct în casă. Puteți să puneți copertine retractabile, rulouri sau obloane mobile. Mai nou, există și geamuri 4 seasons, care au alte proprietăți în funcție de fiecare anotimp.
Încercați să aerisiți apartamentul pe timpul nopții, iar ziua țineți geamurile închise. Dacă aveți draperii la geamuri, aveți grijă să nu fie de culori închise. Așa cum se știe, acestea atrag cel mai mult soarele.
În zilele caniculare, umiditatea dintr-un apartament din capitală poate ajunge chiar și la 70%. Există aparate care micșorează umiditatea aerului din locuințe. Apelați la ele cu încredere. De asemenea, decât să folosiți aer condiționat, puteți cumpăra un ventilator. Ideal ar fi cel cu vapori de apă, mai ales pe balcon sau pe terasă, acolo unde există.
Cum evitați să vă supraîncălziți apartamentul
Pe lângă soarele puternic, există și alți factori care fac ca temperatura din apartament să devină insuportabilă. Astfel, încercați să nu gătiți foarte mult, mai ales la orele prânzului. O mâncare făcută la cuptor poate transforma bucătăria într-un cuptor, la propriu. De fiecare dată închideți ușa de la bucătărie și deschideți cât mai larg toate geamurile.
De asemenea, nu mai lăsați în priză mai multe aparate în același timp, mai ales dacă nu vă folosiți de ele. Spălați vasele cu apă mai călduță, nu fierbinte. Această soluție este valabilă și atunci când faceți duș. Pe balcon, dar și în casă, este ideal să aveți cât mai multe plante. Acestea ajută ca aerul să devină mai proaspăt.
Și becurile degajă destul de multă căldură. De aceea, folosiți becuri cu led, care au o căldură degajată de până la 7 ori mai mică decât cea a becurilor clasice.