Cum să îl faci pe partenerul tău să te iubească și să te prețuiască mai mult

Publicat: 19 Jan. 2021, 13:49 Life

Să ai o relație înseamnă să dăruiești, să împărtășești și să te ”dezbraci” de secrete în fața partenerului tău pentru a te cunoaște. Însă, pentru persoanele care consideră că relația lor a ajuns într-un anumit punct în care nu știu dacă partenerul mai iubește sau nu, iată câteva sfaturi pentru a-l face să vadă că prețuirea și respectul sunt mai presus de orice.

Potrivit psihologiarelatiilor.ro, există câteva lucruri pe care oamenii trebuie să le facă pentru ca partenerul să își dea seama că este prețuit și iubit cu adevărat.

1. Arată-i că-l prețuiești. Ca în orice relație, este bine să îi arăți partenerului tău că îl prețuiești și că ții foarte mult la el. După un anumit timp există posibilitatea să intervină monotonia între voi doi, însă acest lucru poate fi trecător, așa că gândește-te cum îi arăți celui de lângă tine cum îl prețuiești.

2. Oferă-i libertate. Libertatea este extrem de importantă într-o relație, atât pentru tine, cât și pentru el, astfel că nu trebuie să intervină între voi doi sentimentul de ”sufocare”. Dacă partenerul tău dorește să se relaxeze, atunci oferă-i acest „răgaz” și încearcă să fii mai înțelegător / înțelegătoare.

3. Fă tu ceea ce nu-i place să facă partenerului tău.

4. Oferă-i atenție. Atunci când sunteți împreună, încearcă să te dezlipești de tot ce înseamnă digital – de la telefon, tabletă sau PC – și faceți activități împreună: shopping, jucati împreună un joc de societate, mergeți la film, gătiți împreună.

5. Nu-i impune limite sau restricții. Nu îi cere partenerului tău să renunțe la lucrurile care contează pentru el. Dacă are un hobby, cel mai bine ar fi să îl susții pe partener, fie că este vorba despre fizică cuantică sau croșetează șosete. Important este să fii alături de el!

Lucrurile mici – cheia marilor succese

6. Nu înjura, ci încearcă să ai o discuție matură. Chiar dacă există momente de tensiune în cuplul vostru și vă certați, nu folosiți injurii sau cuvinte pe care le-ați putea regreta mai târziu pentru că le-ați rostit. Astfel, încercați să vă rezolvați problemele cu calm, dând dovadă de maturitate.

7. Lasă-l să se descarce, să ”își verse ofurile”. Dacă a avut o zi mai puțin bună, cel mai bine este să lași persoana respectivă să scape de toate energiile negative.

8. Lucrurile mici contează. Aflându-ne într-o eră în care ne putem permite aproape orice, cadourile scumpe au devenit deja un ”statement” în multe relații, însă multe persoane au uitat că lucrurile mici sunt cele care contează cu adevărat într-o relație. Fie că este vorba despre un buchet cu flori sau dacă unul dintre parteneri te invită la o cină romantică, este un gest de afecțiune și un ”lucru mic” care înseamnă mult!

9. Fă-ți timp pentru cel de lângă tine, chiar dacă ai programul încărcat.

10. Fă gesturi frumoase! De exemplu, atunci când vă plimbați, luați-vă partenerul de mână în public, mergeți la un film împreună sau ieșiți în oraș pentru a vă distra.

11. Fii sprijinul lui.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 19 Jan. 2021, 13:49 Life
Pe aceeași temă