Vrei să faci globuri de Crăciun din hârtie? Ei bine, nimic mai simplu! Decorațiunile de brad făcute manual arată minunat, sunt de mare efect și, de cele mai multe ori, sunt destul de simplu de realizat.
Dacă vrei un brad de Crăciun aparte, poți realiza chiar tu decorațiunile pentru el. Globurile de Crăciun din hârtie sunt relativ ușor de realizat și destul de ieftine, pentru că nu ai nevoie de foarte multe materiale pentru a le executa.
Avanatajul unor globuri de Crăciun de hârtie este acela că sunt reciclabile și deloc scumpe. În plus, decorațiunile handmade sunt făcute cu suflet, iar bradul vostru va fi exact așa cum vi-l doriți. Tot ce trebuie pentru a realiza globuri manual sunt niște coli de hârtie, în diverse culori și imprimeuri, o foarfecă și niște lipici. Nici nu trebuie să fii foarte priceput în art crafts pentru a realiza astfel de ornamente, pentru că totul este foarte simplu.
Dacă nu ai mai făcut până acum decorațiuni de Crăciun din hârtie, poate crezi că sunt dificil de realizat, însă după ce vei vedea câteva tutoriale, îți vei da seama că nu este deloc așa. Important este să ai un pic de răbdare și să faci totul cu pasiune.
Citește și: Cele mai frumoase orașe de Crăciun din lume. Unde poți petrece sărbători de vis
Dacă îți dorești niște globuri pentru bradul de Crăciun o idee mai elaborate, poți folosi hârtie buretată cu sclipici, o găsești în aproape toate hipermarketurile la raionul de papetărie și birotică.
Vezi și: Bancuri haioase cu Moș Crăciun
Sfântul Bonifaciu a observat că bradul are formă de triunghi și l-a asemânat Sfintei Treimi, numindu-l de îndată un pom sfânt, un simbol al credinţei creştine şi al Crăciunului în Germania. Prin urmare, oamenii obișnuiau să-și orneze casele cu brazi atârnați de tavan, cu vârful în jos pentru a simboliza uniunea cu Divinitatea.
Se crede că primul brad împodobit a apărut în secolul al XV- lea, în Riga, Letonia. De-a lungul anilor, împodobitul bradului s-a transformat în cel mai important și așteptat obicei asociat Crăciunului.
O altă poveste a bradului de Crăciun spune că, la începutul secolului XVI, Martin Luther, mergând spre casă într-o noapte de Crăciun, a văzut un brad nins care sclipea frumos în lumina lunii și l-a tăiat, l-a dus în casă și l-a ornat cu lumânări aprinse.
Se crede că pe meleagurile noastre, primul brad împodobit de Crăciun a apărut la curtea Regelui Carol I, străbunicul Regelui Mihai, în anul 1874. Regina Elisabeta, cea care sub pseudonimul Carmen Sylva a publicat numeroase lucrări despre brazii de Crăciun, a împodobit în Sala Tronului de la Palatul Regal, 14 brazi după modelul țărilor nordice și a oferit cadouri tuturor familiilor nobile invitate la petrecerea de Crăciun.
Citește și: Vremea de Crăciun și Revelion. Meteorogii au făcut anunțul! E de necrezut!