Un preparat nelipsit de pe mesele de sărbătoare ale românilor, implicit de la masa de Revelion este salata boeuf.
Nu ai cum să dai greș dacă respecți câțiva pași simpli. În primul rând, ai nevoie de un kilogram de cartofi, 500 g de morcovi și 400 g de castraveți și gogoșari murați.
Cartofii şi morcovii se fierb, la fel ca alte 450 de grame de carne de vită. Imediat după ce s-au fiert, ingredientele se taie în cubuleţe şi se amestecă bine.
Este recomandat să se folosească la rețetă carnea de vită, și nu cea de pui. Carnea de vită, deşi sunt puţini care ştiu acest lucru, este cea care dă cu adevărat gust salatei.
Ingrediente (8 porții)
1 kg rasol alb de vită
500 g mazăre
300 g gogoșari murați
500 g castraveți în oțet
1 legătură pătrunjel
5 morcovi
5 cartofi
1 țelină
2 păstârnaci
Maioneză:
200 g muștar
200 g iaurt
5 gălbenușuri
sare
piper