Cum să cureți hota corect. Trucurile simple și eficiente pe care trebuie să le știi

Publicat: 21 aug. 2024, 10:00 Autor: Denisa Iordache Life

Gospodinele sunt familiarizate cu provocarea de a curăța grăsimea acumulată pe hotă după gătit. Dacă nu este curățată regulat, hota poate funcționa sub optim și chiar se poate defecta. Iată cum o poți curăța corect și rapid! 

Hota joacă un rol esențial în orice bucătărie. Acest electrocasnic elimină mirosurile de mâncare și previne acumularea de aburi în spațiul de gătit. Din cauza utilizării frecvente, hota se poate murdări destul de repede. 

Cum să cureți hota corect 

În mod obișnuit, hota ar trebui curățată și igienizată cel puțin o dată pe lună. 

Acest electrocasnic este format din două părți. Înainte de a începe curățarea, trebuie să deconectezi hota de la priză. Carcasa hotei poate aduna praf și, în special, urme de grăsime. Pentru o curățare eficientă, îndepărtează carcasa și aplică un amestec de apă caldă și detergent lichid pe suprafața acesteia. 

Pentru a curăța urmele de grăsime de pe hotă, urmează acești pași simpli și rapizi: 

  1. Folosește o lavetă moale pentru a șterge grăsimea. Evită utilizarea bureților abrazivi, deoarece aceștia pot deteriora suprafața. 
  2. Filtrul este cealaltă parte componentă a hotei. Îndepărtează filtrul și lasă-l la înmuiat timp de până la o oră într-un amestec de apă călduță și detergent degresant. 
  3. Alternativ, poți folosi bicarbonat de sodiu pentru a pregăti soluția de înmuiere a filtrului. Ambele soluții sunt eficiente pentru îndepărtarea murdăriei. 

De ce trebuie să cureți hota constant?

Deoarece hota este expusă constant la aburi, în interiorul său pot apărea bacterii care pot reprezenta un risc pentru sănătatea celor din gospodărie, dacă nu este curățată corespunzător. 

În plus, o hotă neîngrijită timp îndelungat nu va mai fi eficientă în absorbția mirosurilor neplăcute. Mai grav, acumularea de grăsime pe hotă poate duce la riscuri de incendii neprevăzute, deoarece aceste grăsimi se află aproape de surse de căldură sau flacără deschisă. 

 

 

Sursă foto: social media

 

 

 

 

Publicat: 21 aug. 2024, 10:00 Autor: Denisa Iordache Life
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, specializarea Jurnalism și este redactor la publicația…...
Pe aceeași temă
×