Cum să cureţi geaca de piele fără să o deteriorezi. Trucul care îţi va fi de mare ajutor!

Publicat: 23 mai 2024, 16:31 Autor: Hermina Hagianu Life
Cum să cureţi geaca de piele fără să o deteriorezi. Trucul care îţi va fi de mare ajutor!

Geaca de piele este articolul vestimentar care nu lipseşte din dressing. Haina poate fi integrată în orice outfit şi purtată cu diverse ocazii. Geaca necesită însă o îngrijire specială, iar mulţi nu ştiu cum să o cureţe în mod corespunzător, în aşa fel încât să nu se strice. Iată ce ar trebui să ştii despre acest proces.

Curățarea unei geci de piele este un proces care trebuie făcut cu multă atenţie. O variantă sigură ar fi să duci articolul vestimentar la un centru specializat, însă trebuie să scoţi din buzunar o sumă destul de mare pentru acest serviciu. În cazul în care vrei să faci acest lucru singur, trebuie să ţii cont de câteva aspecte.

Cu ce se curăța geaca de piele și de ce ai nevoie

Materiale necesare:

  • Cârpă moale și curată (de preferat din bumbac)
  • Apă călduță
  • Săpun delicat (de exemplu, săpun de față sau săpun pentru copii)
  • Oțet alb (opțional)
  • Balsam special pentru piele (opțional)

Pași esențiali pentru a curăța geaca de piele

Folosește o cârpă moale și uscată pentru a îndepărta praful și murdăria de pe suprafața gecii. Amestecă apă călduță cu puțin săpun delicat. Poți adăuga și o linguriță de oțet alb pentru proprietățile sale de curățare și dezinfectare.

Înmoaie o cârpă moale în soluția de apă cu săpun, stoarce-o bine, apoi șterge ușor suprafața gecii. Evită să uzi pielea prea tare, pentru a nu o deteriora.

Clătește cârpa cu apă curată și șterge din nou geaca pentru a îndepărta reziduurile de săpun.

Lasă geaca să se usuce la temperatura camerei, departe de surse directe de căldură (radiatoare, uscătoare de păr) și de lumina directă a soarelui, care poate cauza decolorarea și uscarea pielii, potrivit ego.ro.

 

Sursă foto: colaj CIAO

Publicat: 23 mai 2024, 16:31 Autor: Hermina Hagianu Life
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă
×