Cum reuşeşte Jennifer Lopez să arate impecabil la 50 de ani. Nutriţionista artistei a dezvăluit secretele

Publicat: 12 Feb. 2020, 12:27 General

Jennifer Lopez este una dintre cele mai cunoscute artiste din întreaga lume. La cei 50 de ani vedeta internaţională are un corp de invidiat, iar multe femei s-au întrebat cum reuşeşte să se menţină în formă. Haylie Pomroy, nutriţionista artistei a explicat în noua ei carte, “Metabolism Revolution” care sunt regulile de aur pentru un metabolism alert.

Mănâncă mâncare adevărată

Ce înseamnă de fapt acest lucru? Înseamnă că mâncarea a fost ceva viu şi că provine de pe pământ, din cer sau din apă. Aici sunt incluse fructele, legumele, cerealele, carnea, ouăle şi peştele. Sunt excluse chimicalele, aşa cum sunt îndulcitorii, conservanţii şi potenţiatorii, multe dintre acestea contribuind la întreruperea activităţii metabolice.

Nu face o obsesie din număratul caloriilor

Daca vrei să slăbeşti, nu trebuie să sari peste masa de prânz sau să mănânci doar câteva bucăţele de carne de pui la gratar şi brânzică de casă şi să spui că asta fost cina. Reducând porţiile la jumătate, organismul tău se va simţi înfometat şi va reduce ritmul metabolismului. Dacă mănânci mai puţin nu faci decât să înrăutăţeşti situaţia.

Mănâncă la maximum o jumătate de oră după ce te-ai trezit şi la intervale regulate

Dacă nu mănânci după ce te-ai trezit, îţi forţezi organismul să funcţioneze fără combustibil. Acest lucru produce o situaţie de criză pentru metabolism. Ca răpuns, organismul va produce mai mult cortizol, care transmite organismului semnul că trebuie să înceapă să facă depozite de grăsime. Pentru a preîntâmpina acest lucru, este recomandat să mănânci cât de puţin în prima jumătate de ora după ce te-ai trezit. De asemenea, este bine să mănânci de trei ori pe zi şi să iei două gustari, ceea ce înseamna să mănânci o dată la trei ore.

Fă sport după o anumită strategie

Nu contează cât de mult sport faci, ci contează şi ce fel de sport faci. Pomroy propune un mix de cardio şi antrenament de fortă de-a lungul săptămânii, punctate cu masaje şi băi cu sare Epsom. De asemenea, este important să mănânci cât de puţin înainte de antrenament.

Schimbă des planul alimentar

Este important să găseşti o metodă ca să nu consumi aceeaşi mâncare cinci zile la rând. În felul acesta nu te vei plictisi, iar cu cât dieta este mai variată, cu atât sunt mai mici şansele de a stoca grăsime în exces la nivelul organismului.

Consumă alimentele care îţi plac cel mai mult

Dacă încerci să urmezi un regim alimentar restrictiv, nu vei fi niciodată mulţumită de rezultate. Dacă te bucuri de mâncare, organismul secretă endorfine şi reduce hormonul de stres, ceea ce îmbunătăţeşte funcţionarea metabolismului.

Publicat: 12 Feb. 2020, 12:27 General
Pe aceeași temă