Suntem convinsi ca si tu ai probleme cu masurarea ingredientelor unor retete din mediul online.
Cum masori ingredientele in bucatarie. In timp ce expertii au invatat deja sa potriveasca ingredientele din ochii, restul inca invata. Daca si tu ai probleme cu anumite dimensiuni mentionate in retete, te invatam noi cum sa calculezi gramajele.
Sare – O linguriţă rasă = 10 g
O cană rasă = 250 g de făină
Un pahar plin = 125 g
O lingură = 15 g
O lingură cu vârf = 25 g
O linguriţă rasă = 5 g
Zahăr tosO cană rasă = 200 g
O lingură rasă = 25 g
O lingură cu vârf = 30 g
O linguriţă rasă = 6 g
Zahăr pudrăO cană rasă = 180 g
O lingură rasă = 23 g
O lingură cu vârf = 27 g
O linguriţă rasă = 5 g
LichideO cană = 250 ml
O ceaşcă de cafea = 200 ml
Un pahar = 150 ml
Un polonic mic = 80 ml
O lingură plină = 15 ml
O linguriţă plină = 5 ml
Mălai, grişO lingură rasă = 15 g
O lingură rasă = 20 g
Un pahar = 230 g
SmântânăO lingură cu vârf = 25 g
Un pahar = 250 g

“O nucă” de unt, margarină sau untură = 20 g.
“Un praf” sau “un vârf de cuţit” de sare = 2 g.
Sursa: libertatea.ro