Orice variatie de pui cu orez rezulta intr-o combinatie delicioasa, insa cand ingredientele trebuie amestecate in sapatiu si indesate intr-o tortilla, lcrurile se schimba radical.
Samantha Cristoforetti, astronaut ESA, locuieste la bordul navei: International Space Station, acolo unde isi desfasoaa misiunea: Futura. E a doua misiune de sase luni in care pleaca italianca.
Mancarea este un element extrem de important in spatiu, nu doar din punct de vedere al gustului, cat si pentru intarirea psihicului. Din acest motiv astronautilor li se permite o anumite cantitate de „mancare-bonus” – un fel preferat, la alegerea lor, care sa le aminteasca de gustul de acasa.
Samantha a acceptat provocarea de a arata „pamantenilor” cum se descurca sa gateasca bonusul ei in microgravitate: orez, cu fasole si pui cu turmeric.
„Aici, in spatiu nu avem farfurii, nu ar logic oricum. Asadar in loc de farfurie vom folosi direct tortilla. Pentru a fi sigura ca ingredientele raman pe tortilla pun un strat de pasta de mazare pe care am incalzit-o in prealabil.
Dupa am pus orezul, ciupercile si puiul cu turmeric”, a spus Samantha. Dupa ce-a preparat mancare Samantha i-a invitat pe privitori sa incerce si ei ingredientele pe care le foloseste in spatiu si sa-i impartaseasca experienta.
Video-ul cu reteta din spatiu a adunat peste 1 milion de vizualizari pe YouTube. Ce-i drept nu vezi in fiecare zi cum se prepara mancarea in spatiu.