Painea alba mai este numita si „alimentul gol”, deoarece contine numai amidon, pe care organismul il transforma in zahar si grasimi. In plus, aceasta ingrasa, creste riscul de aparitie a diabetului zaharat, nu este benefica pentru sanatatea inimii si, deoarece contine foarte putine fibre alimentare, favorizeaza aparitia constipatiei.
Desi unii oameni au tendinta de a consuma multa paine alba in timpul meselor, este bine sa fie precauti la riscurile pe care acest consum le presupune.
Nu este satioasa. Painea alba nu contine aceleasi substante nutritive pe care le contine painea integrala. De asemenea, este mai saraca in fibre alimentare, benefice pentru sistemul digestiv.
De multe ori contine inclusiv chimicale. Painea alba este realizata din faina de grau superprocesata si inalbita si este posibil ca pentru procesarea acestui tip de faina alba sa se utilizeze si anumite medicamente sau inalbitori chimici.
Predispune la constipatie. Painea alba contine foarte putine fibre alimentare, benefice sistemului digestiv. Consumul exagerat de paine alba poate cauza constipatie, deranjamente stomacale si acumularea de grasime abdominala.
Favorizeaza aparitia cariilor. Sunt studii care sustin ca exista o legatura intre aparitia cariilor dentare si consumul exagerat de paine alba, in cazul celor mici.
Sursa: sfatulmedicului.ro