Cum arată cea mai urâtă femeie din lume! Povestea tristă a lui Mary Ann, asistenta căreia i s-a schimonosit fața peste noapte

Publicat: 31 Jan. 2020, 11:44 Life

Înainte de a căsători, Mary Ann Webster era o femeie extrem de frumoasă. O boală nemiloasă i-a schimbat însă complet înfățișarea, dar și viața. Nu s-a lăsat doborâtă de jigniri, ba dimpotrivă, și-a exploatat urâțenia pentru a face bani ca să-și poată crește copiii.

Mary s-a născut la Londra, într-o familie mare și destul de săracă. A fost nevoită să înceapă să lucreze de timpuriu și a devenit asistentă într-un spital.

Înainte ca boala să își facă apariția, ea avea o viață obișnuită, fiind o femeie foarte atrăgătoare, care visa să aibă o familie mare. Acest vis al ei s-a împlinit. În anul 1903 la vârsta de 29 de ani, Mary s-a căsătorit cu Thomas Bevan și a devenit mamă a patru copii. Ulterior, Mary a început să aibă probleme de sănătate – suferea de migrene și dureri de mușchi și articulații. Medicii nu au înțeles atunci ce se petrecea cu această femeie, iar ea nu avea prea mult timp să se concentreze pe sănătatea ei, deoarece familia ei avea nevoie de ea, scrie a1.ro.

La un timp, însă, Mary a observat că i se schimbă trăsăturile. Curând, femeia nu mai semăna deloc cu ea însăși. Avea 32 de ani când a început să se transforme, din cauza bolii, în „cea mai urâtă femeie din lume”.

Acromegalia i-a schimbat înfățișarea, și nu a fost singura dramă din viața ei

Mary a suferit de acromegalie, o boală hormonală provocată de hipersecreția hormonului somatotrop. Această boală este caracterizată prin creșterea exagerată a oaselor feței, a mandibulei, a oaselor late, în general, dar și îngroșarea buzelor, creșterea viscerelor (inimă, ficat, rinichi, limbă) și alungirea exagerată a mâinilor și picioarelor. Acromegalia afectează aproximativ 6 din 100.000 de oameni.

După decesul soțului ei, ea a acceptat orice loc de muncă pe care l-a putut obține, pentru a-și hrăni și îngriji copiii. Însă, nu a fost ușor. Din cauza înfățișării ei, Mary a fost insultată și ironizată pe stradă.

La un moment dat, Mary a aflat despre un concurs numit „Cea mai urâtă femeie din lume”. A decis să participe, întrucât premiul însemna o sumă de bani considerabilă. A și câștigat concursul, dar bucuria i-a fost umbrită de articolele negative scrise despre ea în presă.

La un moment dat, Mary a aflat despre un concurs numit „Cea mai urâtă femeie din lume”. A decis să participe, întrucât premiul însemna o sumă de bani considerabilă. A și câștigat concursul, dar bucuria i-a fost umbrită de articolele negative scrise despre ea în presă.

Cea mai urâtă femeie din lume și-a petrecut cei mai mulți ani pe care i-a mai trăit într-un circ. A avut o singură șansă de a se întoarce în Europa, în 1925, când a vizitat Parisul, pentru a face parte dintr-o expoziție.

Din cauza bolii, Mary a murit la vârsta de 59 de ani, cântărind 78 de kilograme și măsurând 1,7 metri înălțime – nu foarte mult pentru un bolnav de acromegalie. Ultima ei dorință a fost ca cei patru copii ai ei să o înmormânteze în Anglia.

Publicat: 31 Jan. 2020, 11:44 Life
Pe aceeași temă