Cu ce poți înlocui cafeaua dimineața

Publicat: 23 sept. 2021, 12:37 Autor: Maria Apostol Life
Cu ce poți înlocui cafeaua dimineața

Pentru cei mai mulți dintre noi cafeaua este printre primele lucruri pe care le vedem dimineața, însă există și persoane care nu consumă cafea din diferite motive.

Cafeaua a fost un subiect dezbătut puternic de-a lungul timpului. Mai precis, au fost puse sub semnul întrebării beneficiile consumului de cafea, dacă acestea există. Într-un articol realizat de cei de la Harvard, sunt prezentate câștigurile consumului de cafea, alături de o listă de boli pe care acesta l-ar putea preveni.

Pe de altă parte, cum știm deja că orice lucru consumat în exces poate avea efecte negative, la fel este și cafeaua. Consumul excesiv de cafea poate cauza palpitații, arsuri gastrice și tremuratul temporar al mâinilor, așa că iată câteva idei de substituenții ai acesteia:

1. Ceai verde

Posibil cel mai popular înlocuitor al cafelei, însă își merită locul. Printre numeroasele avantaje ale ceaiului verde asupra sănătății, acesta te poate ajuta pe mai multe planuri. De la îmbunătățirea respirației, la pierderea în greutate și până la îmbunătățirea funcționării creierului, ceaiul verde este accesibil, ieftin și extrem de ușor de preparat.

2. Matcha

Matcha, ceaiul care și-a făcut loc în alimentația oamenilor, provine din Asia de Est. În ultimul timp, consumul de acest ceai tip pulbere, a devenit faimos și în Europa și SUA. Pe lângă procesul deosebit prin care se obține cu metode naturale și tradiționale, gloria dobândită de Matcha este datorată proprietăților sale benefice.

Aceasta este minunat de consumat dimineața, înlocuind cafeaua, dar și în pauzele de la serviciu. Se poate consuma atât simplu (cu apă), cât și sub forma de milkshake (cu lapte).

3. Ceai negru

Dacă nu ești nici fan ceai verde, nici Matcha, atunci ai putea încerca ceaiul negru. Ceaiul negru este consumat pentru calitățile sale energizante, răcoritoare, binefăcătoare pentru organism, dar și pentru gustul aromat și intens.

O ceașcă de ceai negru poate conține între 20 și 100 de miligrame de cofeină, deci clar îți dă energie și te pune în mișcare.

4. Suc de fructe (smoothie)

Sunt foarte multe fructe și legume care îți pot oferi energia necesară dimineața. Ce ar fi dacă le-ai pune pe toate în blender și ai face un suc cu care să înlocuiești cana de cafea?  În acest mod, te asiguri totodată și că vei consuma cantitatea de fructe și legume recomandată zilnic. Poți adăuga peste fructe și puțină proteină, cum ar fi iaurt, care îți va da senzația de sațietate un timp mai îndelungat. La Kaufland, găsești atât fructe pentru a creea diverse combinații colorate, cât și multe sortimente de iaurt, din care îl poți alege pe cel pe care îl preferi.

5. Apă cu lămâie

Cel mai simplu înlocuitor al cafelei, este apa cu lămâie. Nu numai că nu are calorii și cofeină, dar conține și o doză bogată de vitamina C. Este o metoda extrem de simplă și sănătoasă de a-ți începe ziua. Iar dacă te-ai plictisit doar de lămâie, mai poți adăuga și alte ingrediente, cum ar fi fructe sau ierburi pentru diferite culori și arome.

Indiferent dacă vrei să scoți de tot cafeaua din alimentație, sau doar ești curios să încerci lucruri noi, acești înlocuitori ai cafelei sunt minunați din punct de vedere al efectelor pe care le au asupra ta și a organismului tău.

Publicat: 23 sept. 2021, 12:37 Autor: Maria Apostol Life
Pe aceeași temă