Cu cât se vinde în 2023 carpeta cu Răpirea din Serai. Poţi să faci o mică avere, dacă o mai ai acasă

Publicat: 14 nov. 2023, 17:06 Autor: Hermina Hagianu News
Cu cât se vinde în 2023 carpeta cu Răpirea din Serai. Poţi să faci o mică avere, dacă o mai ai acasă

Obiectele vechi din casele bunicilor au ajuns la mare căutare. Printre acestea se numără şi celebra carpetă „Răpirea din Serai”. În urmă cu foarte mulţi ani era o mândrie pentru cei care o aveau, apoi a devenit definiția kitschului, iar acum poţi face o adevărată avere dacă o mai ai acasă. Pe internet se vinde la preţuri enorme!

În perioada comunismului, carpeta cu „Răpirea din Serai” era pusă la loc de cinste pe peretele din sufragerie. În prezent, celebra scenă în care o tânără este răpită din dragoste din palatul lui Selim Pașa este din nou la mare căutare.

„Mai mult de 40% din populaţia României cred că avea răpirea pe perete. Asta reprezintă o copilărie. A noastră. Toţi oamenii care au prins perioada comunistă ştiu despre această carpetă”, a dezvăluit Adrian Rebenciug, manager terasă, pentru observatornews.ro.

Carpeta Răpirea din Serai

Cu cât se vinde carpeta „Răpirea din Serai”

Cei ce au păstrat-o se pot considera norocoşi. Pe intenrent și la licitații, carpeta se găsește cu prețuri de sute sau zeci de mii de lei.

Şi pe OLX, una dintre cele mai mari platforme de vânzare din România, au apărut anunţuri despre celebra carpetă.

„Vând un tablou reprezentând „Răpirea din Serai”, vechi sau vintage, având o vechime de peste 40 ani. Tabloul se prezintă în stare impecabilă şi are următoarele dimensiuni: – lungime – 104 cm – lățime – 55 cm. Vând sau schimb”, se arată într-un anunţ.

Într-un alt anunț, carpeta se vinde cu nici mai mult, nici mai puțin de 800 de lei: „Tablou carpetă foarte vechi „Răpirea din Serai” model foarte rar, stare ireproșabilă, original, ramă foarte bună, protejat de un geam, îngrijit, dimensiune: 163/130. Preț 800 lei”.

 

Sursă foto: social media

Publicat: 14 nov. 2023, 17:06 Autor: Hermina Hagianu News
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă