Cornulete cu bere, fragede si aromate, gata in 15 minute! Se fac repede, cu putine ingrediente. Nu este o reteta scumpa!

Ingrediente:
100 ml bere
150 ml ulei
500 g faina alba 000
3/4 plic praf de copt
2 linguri smantana
50g zahar pudra
cateva picaturi esenta de vanilie
1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
Pentru umplutura:
magiun sau rahat
100g zahar pudra
Mod de preparare:
1. Intr-un bol turnati uleiul, apoi berea dupa care faina pe care o amestecati in prealabil cu praful de copt si zaharul pudra. Se amesteca totul cu o lingura de lemn, apoi cu mana. Se adauga smantana si se framanta pana se obtine un aluat omogen.
2. Acoperiti aluatul si lasati-l timp de o ora
3. Impartiti in patru parti aluatul, iar fiecare parte intindeti-o in forma de cerc. Taiati apoi 12 triunghiuri. Adaugati umplutura la baza triunghiului. Aluatul se rasuceste de la baza triunghiului spre varf. Incalziti cuptorul in prealabil. Cornuletele se coc timp de 10-15 min la 180 de grade Celsius.