„Coregrafia Artistului”, expoziție de artă plastică cu scop caritabil, la Teatrul Național “I.L. Caragiale”

Publicat: 19 Jan. 2022, 12:16 Vedete

„Coregrafia Artistului”, expoziție de artă plastică cu scop caritabil!

„Coregrafia Artistului”, expoziție de artă plastică cu scop caritabil! Începând cu data de 18 ianuarie 2022, Foaierul Media (aripa Intercontinental) al Teatrului Național “I.L. Caragiale” găzduiește expoziția Coregrafia Artistului organizată de Galeria Arhiva de Artă în colaborare cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România.

„Coregrafia Artistului”, reunește peste 40 de artişti

Expoziția, organizată în scop caritabil, reunește peste 40 de artişti care şi-au exprimat cu entuziasm disponibilitatea de a susţine cauza copiilor din Centrele E.G.A.L ale Societații Naționale de Cruce Roșie din România. Organizatorii s-ar bucura de susținerea acordată acestui proiect, inclusiv prin participarea cu donații sau sponsorizări a celor care doresc acest lucru.

Noua expoziție cuprinde o selecție de portrete ale unor artiști români consacrați din teatru, cinematografie și din lumea muzicală. Urmărind portretele expuse în acestă expoziție, întelegem cât de mult a însemnat pentru fiecare dintre artiștii expozanți transpunerea pe pânză a chipului actorului sau a solistului preferat, personalități care i-au marcat copilăria și viața. Lucrările sunt realizate în tehnici diverse: ulei pe pânza, acrilic, cărbune, metalo plastie –  elemente și materiale ce releva preocupările artiștilor pentru studiul artei.

Expoziția va rămâne deschisă până în 10 februarie 2022 și va avea următorul program de vizitare: de luni până duminică între 11.00 – 18.00!

Galeria ArhivaDeArtă este o galerie de artă contemporană dedicată promovării artiștilor naționali și internaționali care caută expunerea pe piața de artă globală. ArhivaDeArtă leagă artiștii între ei atât în mediul online printr-o  platformă proprie, cât și off-line prin evenimentele artistice pe care le gestionează  în fiecare lună a anului. Toate acestea la un loc creează o familie în continuă creștere, dedicată lumii artelor plastice.

Despre Crucea Roșie Română

România a devenit Parte semnatară la prima Convenție de la Geneva din anul 1864 pe care a ratificat-o în 1874. Doi ani mai târziu, la 4 iulie 1876, a luat ființa Societatea Crucea Roșie din România, care și-a început activitatea în actualul sediu al Spitalului Colțea din București, Principele Dimitrie Ghica fiind primul ei președinte al acesteia, între 1876-1897.

Prin Statutul Crucii Roșii, adoptat în 1876, femeile nu puteau face parte din conducerea Societății. De aceea, în 1906, au pus bazele “Societății de Cruce Roșie a doamnelor din România”. Societatea activa în paralel cu cea înființată în 1876 și se ocupa cu strângerea de fonduri pentru ajutorarea în caz de război și calamități, pregătea personal voluntar, coopta voluntare din aproape toate orașele țarii. În 1915, Adunarea Generală a Societații Naționale de Cruce Roșie a aprobat fuziunea celor doua entitați. Cu acest prilej, Regina Maria, sub al carei patronaj se afla Crucea Roșie la acea vreme, a adresat românilor următorul mesaj: „Crucea Roșie, nădejdea tuturor în timp de pace, ca și în război, nu trebuie să piară. Cu toții, de la mic la mare să o sprijinim cu evlavie, cu însuflețire, cu nesfârșită dragoste”.

Care sunt artiștii expozanți la „Coregrafia Artistului”

Artiști expozanți la „Coregrafia Artistului”: Adriana Negruzzi , Agnes Andrei, Alina Tudor, Ana Maria Guta, Aura Rodica Pirvu, Bogdana Daradici, Carmen Ionescu, Cristiana Luciana Ionescu, Cristina Machedonski, Cristina Tudose, Csilla Bercsenyi, Dan Bancila, Dan Geleletu, Daniel Dulea, Doina Albu, Doru Cristian Deliu, Elena Oana Agapie, Elian Bacila, Flori Panescu, Gabriel Medvedov Rotomeza, Gabriela Talaba, Georgiana Pirlogea, Grosu Gabriel, Ilie Cimpeanu, Iulia Ștefan, Magda Urse, Manuela Simion, Margareta Anton, Mariana Frum, Martina Grigoriță, Michaela Iatan, Mihaela Baci, Mioara Durbaca, Monica Mocianu, Nicola D’arco, Pavel Daniela Carmen, Raluca Axinte, Sisu Vicentiu, Simona Elena Tacu, Sorina Lambrino, Traian Tuckman, Valeriu Lazăr, Vasilica Stamate, Veronica Ispas, Viorel Trandafir, Virgil Suciu.

Publicat: 19 Jan. 2022, 12:16 Vedete
Pe aceeași temă