Copiii, mai predispuși să se infecteze cu noua tulpină a coronavirusului? Ce arată studiile

Publicat: 22 dec. 2020, 11:45 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Un studiu care se efectuează în prezent în Marea Britanie arată faptul că cei mici sunt mai predispuși să se infecteze cu noua tulpină a coronavirusului. Tulpina s-ar răspândi mult mai ușor printre copii. Iată ce spun cercetătorii despre această chestiune.

Cercetătorii verifică ipoteza conform căreia copiii ar fi o ”țintă” mai ușoară în infectarea cu noua tulpină a coronavirusului. Nu există date concludente până în acest moment că ar afecta mai mult generația tânără, oamenii de știință încercând să afle un răspuns. Dacă se confirmă ipoteza, ar reprezenta o ”proporție semnificativă” din creșterea transmiterii virusului, potrivit membrilor grupului consultativ al guvernului pentru amenințările cu virusuri respiratorii noi și emergente (Nervtag).

Variantele anterioare ale virusului venit din China au infectat mai greu copiii decât adulții, cercetătorii rezumându-se la receptorii la nivel celular în organismul copiilor – și anume receptorul ACE2. Este posibil ca noua tulpină să schimbe acest lucru.

„Copiii sunt acum la fel de sensibili, probabil, la acest virus ca și adulții și, prin urmare, (…) ne așteptăm să vedem mai mulți copii infectați”, a spus prof. Wendy Barclay de la Nervtag și Imperial College din Londra, arată stirileprotv.ro.

Avertisment: ”Persoanele care suferă de această boală riscă să moară din cauza coronaviruslui!”

Persoanele care suferă de apnee obstructivă în somn, o afecțiune ce este caracterizată prin blocarea parțială sau completă a căilor respiratorii sunt predispuse să-și piardă viața din cauza coronavirusului, avertizează oamenii de știință. Un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Warwick arată că persoanele care sforăie prezintă mai multe șanse de a-și pierde viața din cauza coronavirusului.

Oamenii de știință au analizat o legătură între apneea obstructivă în somn și coronavirus, iar studiul a arătat că mulți pacienți infectați cu coronavirus care au ajuns la terapie intensivă au avut apnee obstructivă. Ba mai mult, în cazul pacienților cu diabet, dar și cu această problemă de sănătate, riscurile de deces au crescut de trei ori.

Din păcate, însă, oamenii de știință susțin că această boală poate fi extrem de periculoasă, întrucât în 85 la sută dintre cazuri, apneea obstructivă nu este descoperită la timp.

Sursă foto: pixabay

Publicat: 22 dec. 2020, 11:45 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă