Congresul SUA a validat voturile care îl fac pe Joe Biden al 46-lea preşedinte american

Publicat: 07 ian. 2021, 12:07 Autor: Elena Arhiva
Congresul SUA a validat voturile care îl fac pe Joe Biden al 46-lea preşedinte american

Congresul SUA s-a întrunit, miercuri noaptea (joi dimineaţă, după ora României) pentru validarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale. Membrii legislativului american au revenit la Capitoliu după ce securitatea a fost restabilită în clădire.

În urma confirmării oficiale a preşedintelui Joe Biden de către Congres, prin validarea voturilor din Colegiul Electoral, preşedintele american în funcţie Donald Trump s-a angajat că transferul de putere se va produce „în bune condiţii”.

„Chiar dacă dezaprob în totalitate rezultatul alegerilor, iar faptele mă susţin, tranziţia se va face în bune condiţii în data de 20 ianuarie. Am spus mereu că vom continua lupta pentru a garanta că doar voturile exprimate legal sunt numărate. Deşi (anunţul de joi) reprezintă sfârşitul celul mai bun prim mandat din istoria prezindeţială, este doar începutul luptei noastre pentru a face America măreaţă din nou”,  se afirmă în declaraţia dată publicităţii de Trump.

Congresul SUA a validat, joi dimineaţa, cele 306 voturi electorale în baza cărora Joe Biden devine cel de-al 46-lea preşedinte american.

În favoarea lui Donald Trump au fost validate 232 de voturi. Este exact rezultatul scrutinului din 3 noiembrie, întrucât niciunul dintre membrii Colegiului Electoral nu şi-a schimbat votul.

Sursa foto: Facebook

Publicat: 07 ian. 2021, 12:07 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă