Congeleaza corect carnea: pasii de care trebuie sa tii cont ca sa nu se strice. Ghid complet

Publicat: 08 nov. 2017, 18:10 Autor: D. C. Retete & Diete

Congeleaza corect carnea: pasii de care trebuie sa tii cont. Daca esti genul de persoana care prefera sa faca o data cumparaturile pentru o luna, ai ajuns unde trebuie. Daca iti cumperi o cantitate mai mare de carne pe care o vei folosi treptat, afla ca trebuie sa o congelezi in moduri diferite.

Congeleaza corect carnea: bucatile pe care le vei consuma imediat trebuie congelate diferit fata de cele pe care le vei consuma peste o luna.

Daca vei folosi carnea in decursul urmatoarei saptamani, e ok sa o congelezi in ambalajul ei original. Daca ai de gand sa o pastrezi in congelator mai mult de o saptamana, trebuie sa o reambalezi. Desfa carnea de ambalajul original si tai-o bucatele.

Congeleaza corect carnea: pasii de care trebuie sa tii cont

Congeleaza corect carnea: pasii de care trebuie sa tii contDe preferat, taie carnea in bucati mai mici. Pe viitor o sa decongelezi doar atat cat iti trebuie. Dupa ce ai taiat carnea, indeparteaza grasimea in exces si spala bine carnea. Restul de apa care ramane dupa scurgere ajuta foarte mult la formarea unei pojghite de gheata.

Aceasta protejeaza carnea de la stricare. Impacheteaza bucatile in folie de aluminiu sau o folie mai groasa, de plastic. Strange ambalajul pentru ca aerul sa iasa din ea. Trece data congelarii pe toate pachetele de carne pe care le pui in frigider.

Dupa ce ai pus carnea in congelator, evita sa ii deschizi usa timp de 2-3 zile. Cat de mult poti pastra carnea la congelator, in functie de tipul ei:

carnea de miel, muschiul si cotletul de vita – cel mult 8 luni;
carnea de porc – cel mult 6 luni;
carnea de vita tocata – cel mult 3 luni;
puiul intreg – cel mult 8 luni;
puiul transat si rata intreaga – cel mult 6 luni;

Congeleaza corect carnea: Sfaturi utile

Congeleaza corect carnea: pasii de care trebuie sa tii cont– cu cat carnea e mai frageda, cu atat se va pastra mai mult timp proaspata in congelator;

– congelatorul ar trebui sa aiba o temperatura in medie de -18 grade Celsius;

– carnea decongelata nu se recongeleaza niciodata! Astfel, verifica mereu ambalajele de pe pachete de carne din magazine, pentru a vedea daca au fost congelate inainte.

Sursa: hippressurecooking.com

Publicat: 08 nov. 2017, 18:10 Autor: D. C. Retete & Diete
Pe aceeași temă
×