Compot de mere. Cea mai simplă rețetă de toamnă de la bunica.
Compotul de mere este o rețetă care poate fi pregătită rapid, ideală pentru a savura fructele proaspete ale toamnei sau pentru a păstra o parte din aromele acestui sezon pentru lunile reci de iarnă.
Iată cum se prepară un compot de mere, conform bucataras.ro.
Ingrediente:
– 20 de mere
– 11 linguri de zahăr
– 1 pliculeț de zahăr vanilat
– Scorțișoară
– Coajă de portocală
– Apă
Mod de preparare:
– Spălați merele bine și curățați-le de coajă. Tăiați-le cubulețe sau după preferință.
– Puneți merele într-o oală încăpătoare. Adăugați apă de două ori cantitatea de mere (de exemplu, dacă obțineți un castron de mere tăiate, adăugați două castroane de apă). Puneți oala pe foc mediu.
– Când compotul începe să fiarbă, adăugați zahărul, zahărul vanilat și scorțișoara. Lăsați să fiarbă până când merele se înmoaie puțin.
– Spălați bine o portocală și rupeți câteva bucăți de coajă. Când compotul este gata, adăugați coaja de portocală, mai lăsați să fiarbă încă 2-3 minute și opriți focul.
– Lăsați compotul să se răcească, apoi savurați-l cât doriți!
– Compotul de mere este delicios atât cald, cât și rece. Îl puteți consuma ca atare sau alături de prăjituri sau înghețată pentru un desert rafinat.
foto: pixabay.com