Compot de mere. Cea mai simplă rețetă de toamnă de la bunica

Publicat: 30 sept. 2024, 11:05 Autor: Loredana Dumitrașcu Life

Compot de mere. Cea mai simplă rețetă de toamnă de la bunica. 

Compotul de mere este o rețetă care poate fi pregătită rapid, ideală pentru a savura fructele proaspete ale toamnei sau pentru a păstra o parte din aromele acestui sezon pentru lunile reci de iarnă.

Rețetă de compot de mere

Iată cum se prepară un compot de mere, conform bucataras.ro.

Ingrediente:

– 20 de mere

– 11 linguri de zahăr

– 1 pliculeț de zahăr vanilat

– Scorțișoară

– Coajă de portocală

– Apă

Mod de preparare:

– Spălați merele bine și curățați-le de coajă. Tăiați-le cubulețe sau după preferință.

– Puneți merele într-o oală încăpătoare. Adăugați apă de două ori cantitatea de mere (de exemplu, dacă obțineți un castron de mere tăiate, adăugați două castroane de apă). Puneți oala pe foc mediu.

– Când compotul începe să fiarbă, adăugați zahărul, zahărul vanilat și scorțișoara. Lăsați să fiarbă până când merele se înmoaie puțin.

– Spălați bine o portocală și rupeți câteva bucăți de coajă. Când compotul este gata, adăugați coaja de portocală, mai lăsați să fiarbă încă 2-3 minute și opriți focul.

– Lăsați compotul să se răcească, apoi savurați-l cât doriți!

– Compotul de mere este delicios atât cald, cât și rece. Îl puteți consuma ca atare sau alături de prăjituri sau înghețată pentru un desert rafinat.

foto: pixabay.com

Publicat: 30 sept. 2024, 11:05 Autor: Loredana Dumitrașcu Life
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă
×