Ciolacu spune că Dragnea își face partid: ”A fost o discuție între colegi. Este exclus să rupă filiale din PSD”

Publicat: 31 Aug. 2021, 11:51 News
Ciolacu spune că Dragnea își face partid: ”A fost o discuție între colegi. Este exclus să rupă filiale din PSD”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că, în cadrul Consiliului Politic Naţional al formaţiunii, a discutat cu colegii despre faptul că Liviu Dragnea, fostul lider al social-democraţilor, îşi va face un partid politic. El exclude însă posibilitatea ca Dragnea să rupă din filialele PSD.

Întrebat dacă există posiblitatea ca Dragnea să rupă o parte din filialele PSD în care avea influenţă înainte de condamnare, Ciolacu a spus: „Este exclusă această posibilitate”.

A fost o discuţie între colegi că ar exista această posibilitate”, a precizat Ciolacu, chestionat dacă a discutat în cadrul şedinţei despre faptul că Liviu Dragnea îşi face propriul partid.

Parlamentarii PSD vor depune moţiune de cenzură când vor avea cele 234 de voturi necesare, a decis, luni, Consiliul Politic Naţional al formaţiunii, a mai anunţat Marcel Ciolacu.

„De fapt şi de drept, domnul prim-ministru Cîţu ar fi trebuit să fie plecat de cel puţin o săptămână din fruntea Guvernului României, ori prin demisie, cum ar fi făcut orice om responsabil de stat (…), ori să i se ceară demisia, în cazul în care nu ai responsabilitatea de a-ţi da demisia, de către cel care l-a susţinut prim-ministru al României, de către cel care şi-a dorit această coaliţie a pierzătorilor, domnul Klaus Iohannis. Motivele principale sunt explozia preţurilor, gestionarea dezastruoasă a campaniei de vaccinare, iarăşi valul 4 ne-a prins nepregătiţi şi pe de altă parte faptul că avem un prim-ministru penal, condamnat şi ţepar dovedit în urma documentelor pe care le-am văzut cu toţii. Din punctul nostru de vedere s-a ajuns mult prea departe. (…) Am decis în unanimitate de voturi astăzi, în cadrul Consiliului Politic Naţional, că vom depune moţiune de cenzură în momentul în care vom avea cele 234 de voturi necesare să treacă această moţiune. În acest moment, partea de opoziţie a Parlamentului are 204 voturi”, a declarat Marcel Ciolacu la finalul şedinţei, potrivit Agerpres.

Mai multe detalii, pe GÂNDUL.RO.

Publicat: 31 Aug. 2021, 11:51 News
Pe aceeași temă