Cine va moșteni averea regretatei actrițe Draga Olteanu Matei? Ce scrie, de fapt, în testament

Publicat: 21 Nov. 2020, 09:21 Vedete
Cine va moșteni averea regretatei actrițe Draga Olteanu Matei? Ce scrie, de fapt, în testament

Draga Olteanu Matei s-a stins din viață în urmă cu doar câteva zile, reușind să îndolieze întreaga țară. Celebra actriță a lăsat un gol imens în sufletul celor care au cunoscut-o, dar și celor care doar au admirat-o pe scena teatrului românesc. Și-a dedicat mai bine de 55 de ani publicului său, însă nu a reușit să strângă o avere mare. Averea actriței cuprinde mai multe materiale artistice decât bunuri materiale.

După moartea artistei mulți s-au întrebat cine va moșteni bunurile sale mai ales că îndrăgita actriță nu a avut copii. În testamentul acesteia este trecută o garsonieră în București, o casă în Piatra Neamț, o colecție de costume populare, blănuri și bijuterii. În viața sa, Draga Olteanu Matei a călătorit foarte mult, și-a dorit să descopere lumea și și-a cheltuit toți banii pentru a trăi exact așa cum și-a dorit.

De bunurile existente se vor bucura acum cei doi nopți ai ei, care au avut grijă de ea până în ultima clipă.

Ce pensie avea Draga Olteanu Matei

Deși a avut în spate 55 de ani de carieră, doamna teatrului românesc avea o pensie prea mică. În ultimii ani din viață, renumita actriță s-a descurcat foarte greu cu banii din pricina pensiei mici pe care o primea, cu toate că a interpretat sute de roluri mai bine de jumătate de veac, potrivit Impact. Pensia de artist pe care o primea Draga Olteanu Matei era mult prea mică pentru o actriță de talia ei și, mai ales, pentru o femeie în vârstă, care se confrunta cu diverse afecțiuni.

Pensia de artist pe care o primea lunar era în valoare de 1.700 de lei. În plus, Draga Olteanu Matei primea și indemnizația de la UNITER în valoare de 2.500 de lei. Modestă din fire, Draga Olteanu Matei nu s-a plâns niciodată de veniturile ei și era convinsă că mulți pensionari din țară aveau situații mult mai precare.

Sursă foto: Arhivă Ciao

Publicat: 21 Nov. 2020, 09:21 Vedete
Pe aceeași temă