Cine este, de fapt, mama Elizei, fiica Adrianei Iliescu

Publicat: 03 Jan. 2020, 14:02 Life
Cine este, de fapt, mama Elizei, fiica Adrianei Iliescu

Adriana Iliescu a devenit faimoasă pe plan mondial în anul 2005, când reușea să aducă pe lume un copil, la vârsta de 66 de ani, ca urmare a unei proceduri de inseminare artificială.

Venirea pe lume a fetiței a fost un adevărat miracol pentru Adriana Iliescu. Chiar dacă aceasta a ținut sarcina timp de 33 de săptămâni apoi a născut prematur, în realitate, Adriana Iliescu nu este mama biologică a Elizei.

Iar explicația este cât se poate de simplă. Pentru că Adriana Iliescu era la menopauză, aceasta a făcut mai multe tratamente pentru a ține o sarcină. Însă corpul său nu mai era capabil să producă ovule.

De aceea, echipa de medici care a ajutat-o să aducă pe lume un copil au apelat la fertilizare în vitro. Ovulul și materialul seminal au provenit de la donatori anonimi, iar fosta profesoară a fost doar mamă purtătoare.

„S-au implantat trei embrioni și au prins toți trei la început”, a precizat prof. dr. Marinescu, într-o conferință de presă, imediat ce Eliza s-a născut. Numai că în scurt timp, unul dintre embrioni s-a oprit din evoluție.

Același lucru s-a întâmplat în săptămâna a 33-a cu al doilea făt, o fetiță. Medicii i-au făcut Adrianei Iliescu imediat cezariana pentru a salva cel de-al treilea bebeluș. Eliza a avut la naștere doar 1,45 kg și a rămas în spital circa două luni”, a anunțat atunci profesorul Marinescu.

Povestea despre tăticul Elizei

Adriana Iliescu a devenit mamă pe când avea 66 de ani și era o femeie singură. Conform informațiilor legate de această procedură medicală uluitoare, ovulul și sperma au provenit, firește, de la donatori anonimi. Ulterior, ovulul fecundat (embrionul) a fost implantat în uterul fostei profesoare – altfel spus: ea a fost ceea ce se numește “mamă purtătoare”.

În prezent, Eliza Iliescu știe adevărul despre nașterea ei, dar când era mai mică, a aflat o poveste emoționantă despre familia ei, care a fost inventată chiar de mama sa.

“Eliza m-a întrebat unde e tăticul ei. I-am spus că tati este plecat în străinătate, să lucreze. De fapt, Eliza știe că are mai multe rude, inclusiv bunici în afară. Dar o să-i spun, la un moment dat, adevărul, pentru că ea oricum va afla. I-am spus că mai târziu, când o să mai crească, o să discut cu ea și o să-i povestesc totul”, a declarat Adriana Iliescu în urmă cu mai mulți ani. La mai bine de 14 ani de când a devenit mamă, Adriana Iliescu nu a dezvăluit cine este tatăl fiicei sale, subliniind că a fost vorba despre un donator anonim.

 

 

 

 

Publicat: 03 Jan. 2020, 14:02 Life
Pe aceeași temă