CICLONUL DENNIS face ravagii. MAE a emis cod roșu! Inundațiile au distrus totul în calea lor

Publicat: 17 Feb. 2020, 11:57 Arhiva

Este o situație de urgență în mai multe țări. Ciclonul Dennis face ravagii, cauzând multe inundații și pagube materiale.

Astfel că Ciclonul Dennis a ajuns astăzi și în Norvegia, fiind prezent un viscol foarte puternic. Meteorologii din țară au emis mai multe coduri roșii. Mai multe provincii sunt sub cod roșu de vreme rea.

De asemenea, și Ministerul Român al Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie. Furtuna a ajuns și în Marea Britanie, acolo unde mașinile pluteau în calea apei. Vântul a suflat cu 120 km/h. În două săptămâni, furtunile au făcut ravagii. Un om s-a stins din viață, după ce a fost luat de viitură. Alte două persoane au murit pe mare din cauza prognozei meteo nefavorabilă. Râurile au ieșit din albii. În Țara Galilor și mai multe zone ale Angliei, autoritățile au declarat „incidente majore”. Multe locuințe au rămas fără curent electric.

”Suntem complet blocați în case. Nu a venit nimeni de la primărie, nu ne-a bătut nimeni la ușă. Totul e distrus! Nu știu cum de mai avem electricitate. Și nu avem asigurare. Minunat!”, a relatat o femeie.

Ciclonul Dennis. Marea Britanie s-a confruntat cu probleme mari din cauza condițiilor meteo

Marea Britanie a fost lovită de o furtună grea – furtuna Dennis – care a cauzat multiple pagube materiale și a făcut foarte multe victime.

„Soldații ajută Agenția pentru Mediu la construirea de bariere împotriva inundațiilor. Oamenii mei se ocupă să umple saci cu nisip și să monteze baricade”, spunea William Wright, maior.

„Cerem comunităților, oamenilor, să înțeleagă riscurile asociate cu inundațiile și să acționeze în consecință. Ne așteptăm la probleme serioase din cauza ploilor, din cauza apei acumulate și la probleme în trafic. Îndemnăm oamenii să nu încerce să intre cu mașina în zonele inundate, să nu riște”, spunea Andrew Pearce, oficial.

Publicat: 17 Feb. 2020, 11:57 Arhiva
Pe aceeași temă