Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit în cadrul unui podcast cum trebuie gătită corect carnea de vită. Juratul de la Antena 1 a explicat faptul că alimentul este văzut drept unul pretențios de români, iar din acest motiv mulți se feresc să îl cumpere. Potrivit spuselor sale, oamenii obișnuiesc să mănânce foarte des carne făcută la grătar, însă vita nu se prepară în acest fel.
Chef Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. Sfaturile sale le-au ajutat de foarte multe ori pe gospodine să obține preparate savuroase. Din acest motiv, juratul de la Chefi la cuțite a venit recent cu o recomandare în ceea ce privește carnea de vită.
În continuare, bucătarul a explicat la ce trebuie să fie atenți românii în momentul în care merg să cumpere o carne de vită. Se pare că alimentul trebuie să aibă multă grăsime pentru ca preparatul să iasă unul gustos.
Spre final, vedeta precizează că abia în ultima vreme, în țara noastră, devin tot mai populare aceste preparate ce au la bază carnea de vită.
„Dar, ea e foarte fibroasă. Dacă o gătești prea mult, mai ales dacă e o carne de vită fără grăsime. Nu e bună carnea de vită la grătar, fără grăsime. De asta e și bună maturarea. Mai important e și cum crești vaca aia. Gradul de marmorare al unei bucăți de carne de vacă este alt aspect important. Cu cât e mai plină de fibră și proteină carnea de vacă, cu atât e mai bine de gătit slow-cook, că e tare. La noi a rămas, să zicem, partea de friptură se pretează carnea de porc. Adică noi suntem mâncători de porc la grătar, mai mult decât de vită. În ultimii ani a început să apară vita accesibilă. Țin minte când m-am angajat în 2002, mușciul de vită se vindea cu 800 de mii porția, la restaurant materia primă nu știu cât costa, dar 250 de grame era 800 de mii lei vechi. Aveam și noi ferme bune perioada aia, dar nu prea ajungea la toată lumea”, a explicat Chef Dumitrescu.
Fanii au cerut mai multe detalii şi au primit îndrumări pentru a prepara şi ei acasă o rețetă delicioasă.
Carne: Piept de vită
Saramura: apă, oţet, zahăr, cardamom, anason, 5spices, usturoi, foi dafin
Condimente pentru gatit: sishimi nanami, zahăr brun, 5 spices, turmeric, boia dulce, nucşoară, sare, piper proaspăt
Garnitura: cartofi fierţi, aplatizaţi şi prăjiţi în untură de mangaliţă cu usturoi şi cimbru
După ce scoţi carnea de la cuptor, după 5 ore, o tai şi o stropeşti cu zeamă de lămâie.
Sursă foto: Arhivă Ciao