Cenusa vindeca boli. Ce afectiuni poti trata cu acest rest de lemn pe care toata lumea il arunca

Publicat: 09 Apr. 2018, 13:58 Life

Un fapt mai putin stiut despre resturile de lemn arse e ca au proprietati benefice organismului.

Cenusa vindeca boli. In mod normal, in mediul rural, cenusa este folosita pentru animale. In mod special pentru pasari care se ‘scalda’ in cenusa pentru a nu face paduchi. Dar nu orice cenusa poate fi folosita, si doar cea vegetala, care ramane in urma arderii plantelor. Cum ar fi copaci sau iarba uscata.

Cenusa vindeca boli – de foioase

Cea din lemn de stejar e buna pentru copii si cei in convalescenta. Pentru ulcer varicos se cern 500 g cenusa de tei sau mesteacan. Se toarna 5 litri apa clocotita peste ea. Se strecoara prin 3 straturi de tifon si apoi se pune piciorul in lesie, 30 minute. Se pot pune comprese timp de 2 ore. Pentru urticarie, corpul se spala cu decoct de cenusa obtinuta din copaci de foioase, de 2-3 ori pe saptamana. Un pahar de cenusa se toarna in 4 litri de apa rece, se aduce pana la punctul de fierbere si se ia de pe foc. Lichidul se lasa pentru limpezire timp de 24 de ore, apoi se strecoara prin vata sau prin filtrul de cafea si se pastreaza la rece. Inainte de folosire, cantitatea necesara de decoct se dilueaza cu apa calduta, in proportii egale.

Cenusa vindeca boli. Ce afectiuni poti trataPentru dureri reumatice, intr-un vas emailat se amesteca parti egale de apa si cenusa de mesteacan. Se pune pe foc mic, 10-15 minute, apoi se infuzeaza 24 de ore. Un litru de infuzie limpezita se toarna in cada cu apa, in care bolnavul sta 10-15 minute. Dupa procedura, corpul trebuie frecat bine cu un prosop. Pentru crampe, dureri de picioare, transpiratie excesiva, dereglari de circulatie sanguina, distonie vegetativ-vasculara: intr-o galeata cu 6-7 l de apa calda, se adauga un amestec din 1/3 pahar de sare si 2/3 pahar de cenusa de stejar sau mesteacan. Picioarele se introduc in galeata si se tin 15-20 de minute.

Continuarea articolului »

Publicat: 09 Apr. 2018, 13:58 Life
Pe aceeași temă