Celebrul scriitor, Amos Oz, a decedat datorita cancerului galopant

Publicat: 29 Dec. 2018, 10:22 News 3

Cel mai cunoscut scriitor israelian, Amos Oz, a murit la varsta de 79 de ani, nemaiputand sa duca lupta cu viata. Acesta suferea de cancer galopant.

Celebrul scriitor, Amos Oz, a decedat

Celebrul scriitor, Amos Oz, a decedat

Inainte de a intra in arta literaturii, acesta a practicat agricultura, dupa ce a absolivt Facultatea de Filozofie a Universitatii Ebraice din Ierusalim., iar la scurt timp a predat la liceul local.

Primele lui volume de povestiri au aparut in 1965, cu „Acolo unde urla sacalii”, iar in 1966 a aparut romanul „Altundeva poate”. Insa restul publicatilor au luat o pauza, fiindca a intrat in razboi, luptand in Razboiul celor Sase Zile din 1967 iar apoi in Razboiul de Yom Kippur in 1973.

„Sotul meu, Michael” a fost un roman cu un succes imbatabil, urmat de alte carti de fictiune precum „Până la moarte”, „Atinge apa, atinge vântul”, „Muntele Sfatului Rău”, „Sumki”, „Odihnă desăvârşită”, „Cutia neagră”, „Să cunoşti o femeie”, „Fima”, „Să nu pronunţi: noapte”, „Pantera din subterană”, „Aceeaşi mare”, „Poveste despre dragoste şi întuneric”, „Deodată în adâncul pădurii”, „Rime despre viaţă şi moarte”, „Scene de viaţă campestră, „Între prieteni”, potrivit Digi24.ro.

« Pagina anterioară

Publicat: 29 Dec. 2018, 10:22 News 3
Pe aceeași temă