VIDEO Celebra gimnastă Lavinia Miloșovici împlinește 44 de ani. Cum arată astăzi sportiva care a luat 10 la Jocurile Olimpice

Publicat: 21 Oct. 2020, 13:39 Vedete

Lavinia Miloșovici, fosta mare sportivă care la Jocurile Olimpice de la Barcelona devenea a doua gimnastă, după Nadia Comaneci, care lua 10, împlinește astăzi, 44 de ani.

Lavinia Miloșovici s-a născut la data de 21 octombrie 1976, în Lugoj, județul Timiș. A moștenit talentul pentru sport de performanță de la ambii părinți: de la mama, Ildiko, jucătoare de volei, și de la tatăl pe nume Tănase, fost luptător de lot național.

Lavinia Miloșovici a pășit pentru prima dată într-o sală sportivă la vârsta de numai trei ani. Tatăl său o lua la lupte în sala de sport, fâcând și lupte, dar și gimnastică. Cât timp tatăl se antrena, Lavinia se juca la aparate. Antrenorii de gimanstică care i-au insuflat dragostea pentru acest sport au fost soții Isar, astfel că ambii părinți au decis să o trimită mai departe. Lavinia Miloșevici a fost produsul ”laboratorului” de la Deva, acolo unde s-au antrenat în trecut gimnaste de excepție din România.

Anii au trecut și peste marea campioană, astăzi, pe 21 octombrie, Lavinia Miloșovici împlinește 44 de ani!

Drama prin care a trecut Lavinia Miloșovici

Fosta sportivă a trăit o mare dramă în 2008, atunci când fetița sa în vârstă de 4 ani, Denisa Florentina, a decedat din cauza unei boli a sistemului nervos. Denisa Florentina, născută prematur prin cezariană, pe 20 martie 2004, a fost diagnosticată de către medici cu o afecţiune a Sistemului Nervos Central. Nota pe care fetiţa a primit-o la naştere, pe o scară de 1 la 10 a fost de numai 1, acesta având o greutate de numai 1,1 kilograme.

Părinţii au decis să meargă cu fetiţa la o clinică din China, pentru a urma un tratament de specialitate. La Beijing, micuţa a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, fiind cel mai mic copil care a suferit o astfel de operaţie. După 40 de zile pe care gimnasta şi fetiţa ei le-au petrecut în clinica din Beijing, medicul care a efectuat intervenţia a hotărât că recuperarea „decurge perfect” şi cele două, mamă şi fiică, se pot întoarce acasă.  „Denisa Miloşovici a acceptat transplantul pe 31 iulie, iar operaţia a decurs normal. Acum fetiţa este într-o stare foarte bună. Sperăm ca, în scurt timp, aceasta să se vindece”, a precizat, imediat după operaţie, Julia, secretara medicului Huang Hongyun, cel care a făcut intervenţia chirurgicală. Însă, în ciuda optimismului medicilor, starea de sănătate a Denisei a rămas neschimbată.

Lavinia este mamă de băieți acum, sportiva  a născut un băiețel, Cosmin Mihai (în 2012), și un altul, Andrei Nicolae, pe 15 iulie în 2016.

Publicat: 21 Oct. 2020, 13:39 Vedete
Pe aceeași temă