Cele mai ridicole 10 fobii ale oamenilor: teama de blana de animale, frica de cuvinte lungi sau de a… trece strada!

Publicat: 20 Feb. 2017, 17:31 Life
Cele mai ridicole 10 fobii ale oamenilor: teama de blana de animale, frica de cuvinte lungi sau de a… trece strada!

Fobia este o stare de neliniste, de frica irationala fata de un obiect, de persoane sau de o situatie anume. In general, oamenii sufera de putine fobii, cele mai comune fiind frica de intuneric, de spatii inchise sau de inaltime. Dar ceea ce nu stiai este ca in lume exista 10 tipuri de fobii neobisnuite de care unii oameni sufera.

1. Dorafobia sau teama de blană

Dorafobia este frica patologică de a atinge blana sau pielea unor animale, precum câinii, pisicile, iepurii sau vulpile. Această fobie nu este, însă, chiar atât de exagerată, având în vedere că multe animale cu blană pot fi purtătoare de rabie sau de diverși paraziți, care se pot transmite și la om.

2. Fobia de cuvinte lungi

În mod ironic, frica irațională de cuvinte lungi se numește… hippopotomonstrosesquipedaliofobia. Ca și în cazul altor fobii, frica de cuvinte lungi diferă în intensitate și efecte de la om la om. Unii oameni se tem doar de cuvinte extrem de lungi, din multe silabe și care sunt folosite foarte rar, iar alții sunt terorizați chiar și de cuvinte de lungime moderată.

3. Dromofobia sau teama de a trece strada

Cei care suferă de dromofobie au o frică irațională de a trece strada, fiind convinși că, dacă o fac, li se va întâmpla ceva rău. Această fobie nu este, totuși, asociată cu frica de mașini, deoarece oamenii care au dromofobie se tem să traverseze chiar și o intersecție pustie.

Fiind atât de panicați la vederea drumurilor, autostrăzilor sau căilor ferate, acestor oameni le este extrem de greu să trăiască în orașe, în special în cele mari. Există mai multe tipuri de dromofobie: frica de autostrăzi, frica de drumuri înguste de țară, frica de a trece strada în loc nepermis și, mai ciudat, frica de a trece strada pe zebră sau la semafor, sau frica de a trece strada de unul singur.

4. Chrometofobia sau frica de bani

Frica de bani este, cu siguranță, una dintre cele mai ciudate fobii. Este extrem de ciudat ca cineva să dezvolte teama de bani, având în vedere că aproape oricine are nevoie de ei. Unii cercetători au afirmat că chrometofobia este o formă de tulburare obsesiv-compulsivă ce constă în teama de microbii care se află pe bani.

O explicație destul de plauzibilă, având în vedere că această frică se centrează pe banii din metal și hârtie. Atâta timp cât nu au contact fizic cu banii, cei care suferă de chrometofobie nu au nicio problemă în a folosi carduri bancare.

Afla mai multe aici!

Publicat: 20 Feb. 2017, 17:31 Life
Pe aceeași temă