Ceaiul de papadie face minuni. Trateaza cele mai grave afectiuni. Cum se prepara CORECT infuzia

Publicat: 16 mai 2018, 13:00 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete

Ceaiul de papadie face minuni. Papadia este una dintre cele mai puternice plante antitoxice si depurative de la noi.

Ceaiul de papadie are o multime de beneficii pentru organism, cum ar fi reglarea digestiei, protejarea pielii si multe altele. Frunzele de papadie din care se prepara infuzia sunt bogate in fibre, proteine si glucide, dar si in vitamine si minerale.

Ceaiul de papadie te va ajuta sa elimini toxinele din organism, in acelasi timp cu excesul de apa. Acest lucru are beneficii pe pe mai multe fronturi si pe timp indelungat.

Papadia elimina toxinele si de la nivelul pielii, actionand ca un antiseptcic si antiinflamator. Poti trata acneea in forme usoare, punctele negre su roseata, infectiile fungice usoare, iritatiile  si eczemele.

La nivel digestiv, ceaiul de papadie combate constipatia, gastrita si poate calma indigestia sau toxiinfectiile alimentare. Alte beneficii ale ceaiului de papadie se remarca la nivel cardiovascular: scade colesterolul rau, amelioreza varicele si hemorozii, reduce glicemia,  creste diureza.

Ceaiul de papadie face minuni. Trateaza cele mai grave afectiuni

Pentru uz terapeutic sunt folosite atat frunzele, cat si radacinile de papadie. Daca doriti mai mult un diuretic folositi mai degraba frunzele, dar daca doriti sa tratati afectiunile hepatice folositi radacinile.

Infuzia din frunze de papadie: infuzati 4 pana la 10 g de frunze uscate in 150 de ml de apa fierbinte timp de 5-10 min. Consumati ceaiul de 3 ori pe zi. Decoctul din radacini de papadie: fierbeti 3-5 g de radacina intr-o cana de apa timp de 5-10 min. Consumati decoctul de 3 ori pe zi.

Sursa: frunza-verde.ro.

Publicat: 16 mai 2018, 13:00 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Pe aceeași temă