Ceaiul de hamei trateaza cu succes mai multe afectiuni!
Hameiul, aflat la inceput numai in flora spontana, a fost utilizat inca din Antichitate la prepararea unor bauturi si ca aliment. Originar din Europa, a intrat in cultura incepand din secolul VII, mai ales in zonele mai umede si racoroase din Centrul si Vestul Europei.
In vremurile indepartate, vracii considerau conurile de hamei un leac de mare pret, cu efecte puternic sedative. Cu ajutorul lor alinau durerile, insomniile, tulburarile psihice sau depresiile bolnavilor.
La ce ajuta ceaiul de hamei! Si astazi, principiile vindecatoare au ramas la fel de cunoscute, ba mai mult, au fost descoperite alte cateva beneficii pentru sanatate ale acestuia.
Infuzia de hamei: se pregateste 2-3 linguri de planta maruntita la o cana cu apa. Nu se bea dintr-o data, ceaiul impartindu-se in trei portii care se administreaza de 3 ori pe zi, inaintea meselor principale.
In caz de insomnie, se prepara o infuzie pregatita dintr-o lingura de planta la o cana cu apa. Intreaga cantitate se bea inainte de culcare. In utilizare externa se folosesc 3 linguri de conuri de hamei la fiecare 250 ml. apa.
Muncă multă la serviciu, treburi casnice şi stres cât încape. Nu te îngrijora! După o zi agitată şi obositoare, îţi poţi veni în fire cu ajutorul unei infuzii din conuri de hamei. La o cană cu apă clocotită adaugi două linguri de conuri uscate şi mărunţite. Laşi la infuzat 10 minute şi apoi îndulceşti ceaiul cu miere. Aşa îi sporeşti efectul calmant.
Ai reumatism? Poţi folosi ca adjuvant uleiul din hamei. Detensionează muşchii şi calmează durerile articulare (stimulează circulaţia sanguină). Îl prepari din 15 linguri de pulbere din conuri de hamei şi 500 ml de măsline extravirgin.
Laşi amestecul la macerat 10 zile apoi îl filtrezi şi îl depozitezi în sticle (nu de plastic) închise la culoare. Aplici pe locurile dureroase câteva picături şi masezi, cu mişcări circulare, 5-10 minute. Durerea se ameliorează garantat!