Cea mai dura copilarie! Fetitele petrec cu ochii in lacrimi ore in sir in antrenamente infricosatoare pentru a deveni contorsioniste

Publicat: 17 oct. 2017, 15:34 Autor: madalina m. Life

Cea mai dura copilarie! Anii copilariei ar trebui sa reprezinte cea mai frumoasa perioada din viata oricui. Dar acest lucru nu il pot spune fetitele dintr-un orasel din Mongolia, acolo unde se antreneaza riguros pentru a deveni gimnaste de succes.

Pentru multe dintre copilele pentru care parintii aleg aceasta cariera, viata de adult incepe de la varsta de sase ani. Fetitele trebuie sa petreaca si pana la cinci ore zilnic in antrenamente chinuitoare, dar care le vor asigura o sursa de venit in viitor.

Aceasta forma de gimnastica dateaza inca din secolul 13 si a fost perfectionata chiar in palatul lui Genghis Khan. Micutele trebuie deja la varsta de 9 ani sa stapaneasca majoritatea miscarilor specifice acestui sport.

Fetitele petrec ore in sir in antrenamente infricosatoare pentru a deveni contorsioniste

In capitala mongoleza Ulan Bator exista scoli care s-au specializat in si ofera programe de contorsionism pentru fetitele care isi doresc sa urmeze acest drum. Antrenamentele sunt riguroase, iar acestea petrec momente de chin in fiecare zi, imediat ce termina orele de curs.

Una dintre fetite, pe nume Suvd-Erdene trebuie sa stea in pozitii dureroase zi de zi, pentru a deveni o contorsionista de succes. Pentru ea aceasta va reprezenta singura forma de venit prin care isi va putea ajuta familia.

Chit ca miscarile pe care le face par usor de stapanit, ea a devenit o profesionista mai rapid decat alte fete, pentru ca in familia sa deja exista aceasta traditie. Totusi, pentru majoritatea micutelor, antrenamentele se incheie in lacrimi sau dureri greu de suportat.

Pentru a putea fi admise la scolile speciale care ofera cursuri de contorsionism, fetitele trebuie sa treaca mai intai cateva probe. Acestea trebuie sa dovedeasca in primul rand ca sunt foarte flexibile, dar si ca pot rezista in conditii greu de imaginat.

Mai mult, singurele momente in care se pot intoarce alaturi de familiile lor, sunt sarbatorile religioase. Dar daca aleg sa plece din institutiile in care invata, au de platit o taxa suplimentara fata de cea de scolarizare, noteaza reuters.com.

In primele luni, fetitele descopera ca mancarea e si ea limitata, fiind prea putina pentru efortul fizic pe care il depun ca sa ajunga la anumite performante. Profesorii sunt si ei foarte duri si motiveaza lipsa alimentelor drept o necesitate. Fetele nu au voie sa treaca de o anumita greutate, iar pentru a putea ramane elastice ajung de multe ori sa sufere de anorexie.

Publicat: 17 oct. 2017, 15:34 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă