Ce spun pozițiile în care dormiți despre cuplul vostru! Experții te avertizează despre problemele din relație

Publicat: 18 Jan. 2021, 14:48 Arhiva
Ce spun pozițiile în care dormiți despre cuplul vostru! Experții te avertizează despre problemele din relație

Poziţia în care dormi alături de partener îți poate indica existenţa unor probleme în cuplu. Experiții au analizat semnalele și au întocmit o listă pe care ar trebui să o ai în vedere.

Deși cu siguranță nu te-ai gândit până acum, poziția în care tu și partenerul tău dormiți în fiecare seară poate spune multe despre cuplul vostru.

Un nou sondaj din Marea Britanie a constatat recent că aproape 90% dintre cuplurile divorţate dormeau de obicei într-o anumită poziţie. La realizarea studiului au luat parte circa 5.000 de femei divorţate şi aproximativ 4.800 de bărbaţi divorţaţi. Cercetătorii au fost interesaţi să determine dacă poziţiile de somn au legătură cu problemele din căsniciile acestora.

Ce explică alegerea acestei poziţii de somn?

Conform datelor strânse în urma sondajului, 86% dintre respondenţi au admis că poziţia lingură, în care soția îşi îmbrăţişează partenerul, era adoptată adesea de cuplurile care au solicitat divorţul.

Unii experţi spun că această poziţie este un indiciu că partenerii nu mai găsesc resurse pentru a se conecta unul cu altul, pentru a se apropia din punct de vedere emoţional. Atunci când o femeie simte nevoia să-şi îmbrăţişeze astfel soţul înseamnă că este îngrijorată de bunul mers al căsătoriei şi încearcă să-şi arate dragostea şi grija pentru el.

Expertul în ştiinţa somnului, Alex Savy, a indicat faptul că femeile tind să doarmă în poziţia lingură, cea în care ea îl îmbrăţişează pe el, atunci când nu primesc suficientă atenţie sau afecţiune.

Mai mult decât atât, expertul explică faptul că această poziţie poate să-i facă pe bărbaţi să se simtă sufocaţi de parteneră.

Pe de altă parte bărbaţii adoptă poziţia lingură, cea în care ei îşi îmbrăţişează partenera, atunci când sunt mulţumiţi în căsătorie, când se simt iubiţi şi vor să-şi exprime dragostea prin acest tip de aşezare în timp ce dorm.

Alte poziţii care pot demonstra că există probleme în relație

Pe locul al doilea în sondaj se află poziţia în care unul dintre parteneri îmbrăţişează piciorul celuilalt. 82% dintre respondenţi au indicat această poziţie ca fiind cea mai des adoptată înainte e a divorţa.

73% dintre participanţii la sondaj au spus că obişnuiau să doarmă cu spatele unul la altul, fără să se atingă, iar 71% şi-au amintit că dormeau ca soldaţii, cu faţa în sus, unul lângă celălalt, dar fără să se atingă. Se pare că dintre toate, poziţia spate în spate a fost considerată de femei drep cea mai frustrantă, mai ales din punct de vedere psihologic.

 

Sursă foto: Arhivă Ciao

Publicat: 18 Jan. 2021, 14:48 Arhiva
Pe aceeași temă