Ce se va întâmpla cu pensiile românilor. Anunțul făcut de Ludovic Orban

Publicat: 28 Apr. 2020, 10:07 News
Ce se va întâmpla cu pensiile românilor. Anunțul făcut de Ludovic Orban

Ce se va întâmpla cu pensiile românilor. Anunțul făcut de Ludovic Orban. Premierul a anunțat, luni seara, la un post de televiziune, că pensiile românilor vor fi mărite din toamnă.

Premierul nu a spus însă și cu cât, acest lucru urmând să fie stabilit în urma unei analize și în funcție de evoluția economiei românești, precum și a încasărilor bugetare.

„Despre pensii am să dau un răspuns clar. Ne dorim creșterea pensiilor, vom crește pensiile, ăsta e obiectivul nostru, noi am prevăzut sumele de bani. Pe de altă parte, trebuie să facem o analiză foarte riguroasă a contextului economic, a evoluției economiei românești, a încasărilor bugetare. După primul semestru, după primele șase luni, Ministerul Finanțelor are obligația să facă raportul privind evoluția economiei și bugetului din România și pe baza datelor respective vom lua toate deciziile și le vom anunța public”, a spus Orban, potrivit Mediafax.

Orban a precizat că Guvernul își dorește să crească pensiile „astfel încât ele să poată să fie plătite nu numai anul ăsta, 4 luni de zile, ci să poată să fie plătite în toți anii care vor veni”.

Publicat: 28 Apr. 2020, 10:07 News
Pe aceeași temă