Ce se va întâmpla cu nunțile și botezurile în următoarea perioadă. Ludovic Orban face primele declarații

23 03. 2021, 09:37
Ludovic Orban, anunţul care sperie românii: "Avem un nivel de răspândire destul de îngrijorător"

Multe dintre evenimentele anulate anul trecut au fost reprogramate în următoarea perioadă. Ludovic Orban a explicat în ce condiții ar putea să se desfășoare nunțile sau botezurile.

Se pare că aceste evenimente vor putea fi reluate doar când va fi posibil din punct de vedere epidemiologic.

„Atunci când va fi posibil din punct de vedere epidemiologic, vom permite reluarea evenimentelor. Noi am permis reluarea evenimentelor. Din păcate s-a demonstrat, cu certitudine, pe bază de date, că principala sursă de infectare în perioada când s-au permis nunţile, botezurile şi celelalte evenimente similare au fost evenimentele, pentru că nu s-au respectat măsurle de distanţare socială”, a declarat Orban.

El reaminteşte că, deşi la evenimente urmau să participe 100-150 de persoane, în realitate au fost 400-600 de invitaţi.

„Nu s-a respectat nicio măsură de protecţie socială. Repet, totul depinde de măsura în care se respectă aceste măsuri simple”, adaugă Orban.

Ludovic Orban precizează că a fost întrebat de cunoscuţi când vor putea organiza nunţi şi botezuri şi le-a dat aceleaşi răspuns.

Vaccinarea împotriva noului coronavirus previne una dintre cele mai frecvente boli autoimune din România

Conform stirileprotv.ro, vaccinarea împotriva noului coronavirus previne apariția uneia dintre cele mai frecvente boli autoimune din țară. Tiroidita autoimună afectează cel mai tare femeile, dar partea bună este că permite vaccinarea. În boală în sine apare un proces de inflamație sistemică, se produc anticorpi care distrug celulele din diferite zone. Infecția cu noul coronavirus crește riscul apariției altor boli. Pe lista celor mai frecvente boli din România se află tiroidita cronică autoimună. Infecția cu virusul chinezesc produce modificări în glandă, pentru că receptorul A CE 2, de care se leagă coronavirusului, este și în tiroidă.

Medic primar imunolog, dr. Brândușa Petruțescu: „Infecția cu SARS-COV-2 este un factor de risc pentru apariția bolilor autoimune. Virusul declanșează o reacție inflamatorie, cu distrugerea celulelor din organism. Inițial, la nivel pulmonar, apoi inflamația se extinde la ficat, rinichi. Infecția în sine cu virusul poate fi comparată cu o boală autimună. Crește riscul apariției altor boli autoimune”.

 

Sursă foto: Arhivă Ciao