Ce se intampla in fabrici cu puii care ajung pe mesele noastre! Scurta lor viata este una crunta.
Consumatorii de carne nu-i dau seama sau prefera sa ignore chinul prin care trec bietele animale inainte de a ajunge un produs in supermarketuri. In scurta lor viata micutele animale trec prin clipe crunte.
Organizatia pentru Egalitatea Animalelor a prezentat un video pe care industria carnii nu ar fi vrut sa-l faca public din cauza realitatii extrem de dura pe care o prezinta.
In momentul in care consumam carne de pui nu ne imaginam prin ce chinuri trec bietele animale din secunda in care ies din ou pana sunt sacrificate. Scurta lor viata este una crunta.
Ouale sunt clocite in incubatoare imense. Dupa ce ies din coaja, puii sunt trimisi catre asa zisele fabrici-ferme. Creaturile fragile isi petrec prima zi de viata in incubatoare industriale. In natura puiutuu isi petrec prima zi de viata cautand caldura de sub aripa mamei.
In industria carnii sunt tratati ca niste obiecte, fara pic de mila sau compasiune. La doar cateva minute dupa ce ies din coaja puiutii sunt aruncati in masinarii iemnse care au scopul de a separa animalele de cojile oualor.
In procedeul dur de selectie puii cei mai slabi nu rezista. Angajatii din fabrica ii iau pe acestia si pe puii morti si ii arunca intr-un sac menajer imens intrucat nu corespund standardelor.
In filmulet unul dintre angajati arata cum omoara un pui bolnav care nu se incadreaza in tiparul cerut. Barbatul ii smulge pur si simplu capul pe care il arunca intr-o parte.
Se intampla ca puiuti vii sa ramana printre cojile de oua. Cojile sunt aruncate intr-un container imens si strivite. Puii mor striviti si ei odata cu invelisul care pana nu de mult i-a protejat.
Imaginile sunt extrem de dure insa reflecta o realitate pe care multi dintre consumatorii de carne de pui nu o cunosc.