Ce se intampla daca nu mananci. Motivele pentru care trebuie sa eviti dietele prin infometare

Publicat: 22 aug. 2017, 17:10 Autor: D. C. Retete & Diete
Ce se intampla daca nu mananci. Motivele pentru care trebuie sa eviti dietele prin infometare

ce se intampla daca nu mananciCe se intampla daca nu mananci – Dietele draconice sunt la mare moda printre tinere si infometarea e principala arma impotriva kilogramelor in plus. Iti putem arata, pas cu pas, de ce este cea mai proasta solutie.

Ce se intampla daca nu mananci – Un experiment inedit facut de specialisti ne arata ce se intampla daca te opresti din mancat timp de 3 saptamani. Aceleasi efecte se intampla si daca mananci foarte putin, corpul tau va trebui sa se descurce cu foarte putine resurse si va reactiona precum in urmatoarele situatii.

Ce se intampla daca nu mananci – Dupa 6 ore

6 ore este o durata destul de lunga de timp, insa corpul tau se va comporta normal, va incepe sa consume glicogen, este un compus din glucoza, care reprezinta benzina pe care celulele o folosesc ca sa reziste pana la urmatoarea masa.

Aproape jumatate din glucoza consumata este folosita pentru functionarea creierului, iar restul pentru transportul sangelui si pentru tesuturile musculare.

Ce se intampla daca nu mananci – Intre 6 ore si 72 de ore

Daca vrei sa te infometezi pana la 3 zile, lucru pe care multi dintre cei care tin diete il fac, trebuie sa intelegi ce se intampla in corpul tau si la ce riscuri te supui.

Organismul intra in starea de cetoza sau ardere a grasimilor. Aceasta stare apare in perioadele de post sau pe timpul notpii. Organismul nu mai consuma glucoza ci consuma grasime pe care o transforma in acizi grasi. Creierul insa nu poate sa functioneze doar cu acizi grasi, asa ca functiile cognitive se vor schimba.

Ce se intampla daca nu mananci – dupa 72 de ore

Dupa 72 de ore deja situatia devine dramatica. Psihicul este afectat de schimbari de temperament, organismul o sa inceapa sa consume din rezervele de proteine si astfel daca existau muschi, dupa mai multe ore fara hrana, acestia incep sa scada vizibil. In cazul femeilor, organismul inchide ovulatia, iar ciclul menstrual se opreste. Densitatea osoasa descreste si ridica riscul de accidentari.

Ce se intampla daca nu mananci – Dupa 1-2 saptamani

Riscul de infarct este foarte mare, organismul slabeste muschii inimi care nu mai pot pompa corect sange. Foarte multi oameni nu pot rezista unui regim fara hrana pentru o durata atat de mare de timp si mor fara vitamine si minerale in corp.

Ce se intampla daca nu mananci – dupa 3 saptamani

Pentru a putea sa nu mananci timp de 3 saptamani si sa supravietuiesti ai nevoie de o adevarata minune: totul depinde de cat de bine hidratat esti si de cata masa musculara ai, pe care corpul sa o poata folosi pentru resurse.

Publicat: 22 aug. 2017, 17:10 Autor: D. C. Retete & Diete
Pe aceeași temă