Ce se intampla daca nu bei alcool o luna?

Publicat: 01 sept. 2017, 15:24 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Ce se intampla daca nu bei alcool o luna?

Consumul de alcool a devenit o boala cronica in societatea de astazi. De la o bere se ajunge foarte usor la 10 beri, fara ca acest lucru sa se vada in comportamentul consumatorului.

Din pacate, insa, ceea ce nu se vede la exterior, are efecte dramatice in interior.

Ce se intampla daca nu bei alcool o luna?

La prima vedere vorbim despre kilograme in minus si nivel scazut al colesterolului. In plus, un somn mai bun si un ficat mai sanatos. Si, daca aveti impresia ca acestea sunt niste gaselnite inventate de cei care urasc alcoolul, va inselati.

Exista un studiu propus de Andy Coghlan, de la publicaţia New Scientist, care a reusit sa-i convinga pe 9 dintre colegii lui sa nu mai bea si pe alti 4 sa bea controlat. Rezultatele au fost evidente.

Voluntarii care nu au baut, au slabit circa un kilogram si jumatate in aceasta perioada de 5 saptamani. In plus, valoarea colesterolului in cazul lor a fost redusa cu 5 procente. Rezultate exceptionale au fost inregistrate si asupra nivelului glucozei din sange care a scazut cu aproape o patrime.

Voluntarilor li s-au facut teste de sange la inceputul si la finalul experiementului, iar rezultatele au fost clare. Nivelul de grasime la nivelul ficatului in cazul celor care nu au mai consumat alcool a scazut cu 15 la suta. De asemenea, pacientii au dormit mai bine si au fost mai activi la locul de munca.

Atentie, insa, lucrurile acestea pozitive pot fi sterse cu burete rapid, daca nu se respecta stilul de viata sanatos, iar aceste lucru este spus chiar de profesorul Rajiv Jalan, de la University College London.

Pentru cine n-a vazut niciodata cum se face cafeaua turceasca la nisip video-ul asta este supertare!

Publicat: 01 sept. 2017, 15:24 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Pe aceeași temă